Zabıta ekipleri etiket denetimi gerçekleştirdi

Edirne'nin en işlek caddelerinden olan Saraçlar Caddesi'nde Edirne Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından etiket denetimi gerçekleştirildi. Ürünlerinde etiket olmayan mağazalar uyarıldı.

Zabıta ekipleri etiket denetimi gerçekleştirdi

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda Edirne Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Saraçlar Caddesi’nde etiket denetimi gerçekleştirildi. Mağazalarda yapılan denetimde kasa ve raf fiyatları karşılaştırıldı.

Saraçlar Caddesi’nde etiket denetimi gerçekleştiren Zabıta ekipleri kasa ve raf fiyatlarını karşılaştırdı. Edirne Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mağazalarda bulunan ürünlerin etiketleri incelendi. Ekipler ayrıca raf ve kasa fiyatlarını da karşılaştırdı. Ürünlerde KDV dahil satış fiyatlarını gösteren etiketlerin olup olmadığına bakan ekipler iş yerlerini uyardı. Zabıta ekipleri güvensiz ürünlere karşı dikkatli olmaları gerektiği iş yerlerini uyardı.

“Denetimler kesinlikle taktir edilesi”

Zabıta ekipleri tarafından denetlenen iş yerinin sahibi Metin Barmanbay, insanların alışverişin yoğun olduğu bölgelerde istedikleri gibi fiyatlarla oynayabildiğini söyledi.

Denetimleri faydalı bulduğunu belirten Barmanbay, “Yapılan denetimi son derece mantıklı ve olumlu buluyorum. Bende yurtdışına alışverişe gittiğim zaman 20 dolarlık bir yere 100 dolar para verdim. Turiste her yerde fazla fiyat söyleniyor bizde o fazla fiyat söyleyenlerden olmayalım. Yapılan uygulama ve denetimler kesinlikle taktir edilesi bir hareket ve esnaf olarak bu tarz denetimlerin arkasındayız.” Dedi

Özlem Ceylan