'Verilen hizmet yüzde 70'lik zammı hak etmiyor'

AK Parti Edirne Belediye Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında alınan toplu taşımaya zam kararı sonrası açıklamalarda bulundu. Üyeler adına konuşan Engin Makak, esnafın ETUS yönetimiyle yaşadığı mağduriyetin ortada olduğunu ve mağduriyete rağmen yüzde 70 zam talebiyle meclise geldiklerini söyledi. Makak, yüzde 70'lik talebin AK Parti üyelerince yüzde 40 seviyesine indirildiğini aktardı.

'Verilen hizmet yüzde 70'lik zammı hak etmiyor'

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 zam yapılmıştı.

AK Parti Edirne Belediye Meclisi üyeleri yapılan zamma ilişkin İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ezgi Yetkiner, Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Çapoğlu, Belediye Meclisi üyesi Engin Makak ve Belediye Meclisi Serpil Şinikçi katıldı.

Üyeler adına konuşma yapan Engin Makak, ETUS hakkındaki sıkıntıların 3 başlıkta toplanması gerektiğini söyledi.

“40 kişinin parası nereye gidiyor”

ETUS esnafının mağduriyet yaşadığını dile getiren Makak, “Her gün partimize gelen onlarca esnaf var. Çıkıp kendileri açıklama yapamıyorlar, hedef olmaktan korkuyorlar. Burada 230 esnafın hakkı var.190 esnaf sistemden çıkmış. Çalışan 140 araç var. Burada 140 aracın çalıştığı hatlar bazı günler 4 bin lira, bazı günler 3 bin lira, bazı günler bin 500 yüz lira gibi iş yapıyor. Fakat havuz sisteminde toplanan yani 140 esnafın topladığı para 230’a bölünüyor. Evet burada sistemden çıkan 190 esnaf var. Bunlara bölünmesi normal. Peki230’a bölünüp geri kalan 40 kişinin parası nereye gidiyor. Toplanan paranın tamamının bölünmediğini biliyoruz. Bu paralar esnafın cebine neden girmiyor ve nereye gidiyorsoruyoruz.” Dedi.

“ETUS’un istediği fiyatla hizmet kalitesi aynı değil”

Makak, ETUS’ların hizmet kalitesini de sert bir dille eleştirdi.

Vatandaşların saatlerce duraklarda otobüs beklediğine değinen Makak, araçların tıklım tıklım dolu olduğunu belirtti.

Bazı ETUS esnafının araçların her zaman dolu olmasına rağmen para kazanmadıklarını söylediğini ileri süren Makak, zam istendiğini fakat istenilen fiyatla sunulan hizmet kalitesinin aynı olmadığını ifade etti.

“Bu kadar mağduriyete rağmen yüzde 70 zam talebiyle meclise geldiler”

Geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında her kesimin hakkını savunmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Makak, “Edirne halkını düşünmeden istenilen yüzde 70’lik bir zam oranı vardı. Biz olmasak bu zam onu geçecekti. Fakat biz bunun mücadelesini gösterdik. Dedik ki biz buna karşıyız. Çeşitli baskılara rağmen bunları sizler de gördünüz. Bunu yüzde 40’a kadar indirebildik. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bu bizim başarımızdır. Sayın Belediye Başkanı Madem ben bütün esnafın başkanıyım diyorsun. Bu sıkıntıyı çözmek zorundasın. Esnaf cenderenin içinde. Biz de biliyoruz esnafını Japonya'dan gelmediğini. Oradaki esnafın yarısından çoğuyla bizim de arkadaşlığımız dostluğumuz var. Bunu söylemek istedik ikinciye söz alamadık. Üç yıldan beri ciddi paralar ödedi bu esnaf. Hala para isteniyor. Ödeyenlerden tekrar para isteniyor. Bıçak kemiğe dayandı. Hiç mi vatandaşı dinlemiyorsunuz.Edirne vatandaşı mağdur. Yine söylüyorum mecliste söylediğim gibi esnaf memnun değil. Vatandaş memnun değil. Peki kim memnun. Bırakın bizle vatandaşla karşı karşıya getirmeyi. Kimseninekmeğiyle siyaset yapmayız. Biz burada Edirne Belediyesi ve ETUS'u göreve davet ediyoruz. Bu mağduriyeti bu sorunu çözmesini istiyoruz. AK Parti grubu olarak hem Edirne halkının hem de esnafın dertlerini dile getirmeye, sorunları Çözüm aramaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.
Haber Merkezi