Yurt dışı seçmeni vatandaşlar için sınır kapılarına sandık kuruluyor

Edirne'deki sınır kapılarında oy verme işlemi için hazırlıklar tamamlandı. 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmeleri amacıyla Kapıkule sınır kapısına 2 sandık kuruldu.

Yurt dışı seçmeni vatandaşlar için sınır kapılarına sandık kuruluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi hazırlıklar devam ediyor. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmesi amacıyla Kapıkule Sınır Kapısı, İpsala Sınır Kapısı, Uzunköprü Sınır Kapısı ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmeleri amacıyla Kapıkule sınır kapısına 2 sandık kuruldu. Edirne İl Seçim Kurulu Bulgaristan sınırındaki Kapıkule sınır kapısında çalışmalar tamamlandı. 

Kapıkule sınır kapısında 1 giriş tarafında 1 de çıkış tarafına olmak üzere toplam 2 sandık kuruldu. Türkiye’ye giriş ya da çıkış yapan seçmenler 27 Nisan itibariyle oylarını kullanabilecek. Trakya’daki yurt dışı seçmen kütüğünü kayıtlı seçmenler Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Dereköy Gümrük kapılarında oy kullanabilecek.

Doğukan Vurgun