Yunanistan'a tepkiler çığ gibi büyüyor!

Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor. Toplantı öncesi söz alan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Yunanistan tarafının geri itmesi sonucu donarak hayatını kaybeden göçmen sayısının 19'a yükseldiğini belirterek, 'Yunanistan hükümetinin uygulamış olduğu faşist uygulamayı protesto ediyoruz' dedi.

Yunanistan'a tepkiler çığ gibi büyüyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunanistan’ın göçmenlere yönelik uyguladığı vicdansızlık Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarına konu oldu. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde söz alan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, göçmenlerin donarak ölmesine sebep olan Yunanistan’a tepki gösterdi.

Yunanistan hükümetinin uygulamış olduğu faşist uygulamayı protesto ettiklerini söyleyen Geçmiş,  Edirne Yerel Parlamentosundan Avrupa Birliği Parlamentosuna seslendi. Avrupa Birliği’nin konuyla ilgili bir protesto yayınlamasını temenni ettiklerini aktaran Geçmiş, Yunanistan’ın yaptığının insanlık dışı olduğuna değindi.

 “Bunu yapanlara insan demeye utanıyorum”

Düzensiz göçmenleri hunharca soyarak, çırılçıplak, anadan doğma eksi 15-20 derece soğukta nehre atanlara insan demeye utandıklarını ifade eden Geçmiş, “Buradan Avrupa Birliği Parlamentosuna da sesleniyorum. Edirne Yerel Parlamentodan. Hani her konuda demokrasinin beşiği derler ya her konuda, demokrasi anlamında müdahale edenler. Görmüyorlar mı? Bu Yunanistan’ın yaptığını. İnsanlık dışı. Katil Yunanistan’ın bu yaptığına hiç ‘dur’ demeyecekler mi? Seslerini çıkarmayacaklar mı? İnsana karşı böyle bir hareket Hitler döneminde yapılmıştır. Bunlarda Hitler faşizmini uygulamaktadır. Edirne’den Yunanistan hükümetinin uygulamış olduğu faşist uygulamayı protesto ediyoruz. Avrupa Birliği’nin de bununla ilgili bir protesto yayınlamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuşu.

Özlem Ceylan