Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda gelişleri sürüyor

Gurbetçilerin yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelişleri devam ediyor.Kapıkule Sınır Kapısı'nda zaman zaman Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor.

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda gelişleri sürüyor

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yaşadıkları ülkelerden yola çıkarak anavatana ulaşan gurbetçiler, Kurban Bayramınımemleketlerinde geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kara yoluyla gelmeyi tercih eden gurbetçiler başta Kapıkule Sınır Kapısı olmak üzere diğer sınır kapılarında yurda giriş yapıyor.

Türkiye'ye ulaşmanın sevincini yaşayan ve duygulanan gurbetçiler, işlemlerinin ardından bayramı aileleriyle geçirecek olmanın huzuruyla yollarına devam ediyor. Gurbetçilere gümrük işlemleri esnasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) görevliler tarafından çeşitli ikramlarda bulunuluyor.

Avusturya'dan gelen İlhan Kaya, Türkiye’ye gelmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Yıllık iznini memleketinde akrabalarıyla geçireceğini belirten Kaya, “Uzun bir yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaştık. Sınır kapısında işlemlerimiz beklemeden, hızlı şekilde gerçekleşti.” dedi.

35 yıldır Avusturya’da yaşadığını ifade den Aysel Görgülü ise her yıl yıllık izinin de Türkiye’ye geldiğini aktardı.

Türkiye’ye her geldiklerinde duygulandıklarını vurgulayan Görgülü, “Her yıl geliyoruz ama duygulanmamak elde değil. Bu duygu anlatılmaz, yaşanır. Avusturya'da da aynı Türkiye'de gibi yaşıyoruz. 3 torunum var, Türkçeleri mükemmel. Her şeyi öğretiyoruz ama memleketimiz başka, hasretiz. Tatilimizi ailecek Ankara, Konya ve Antalya’da geçireceğiz" Dedi.

Yahya Görgülü de sınır kapılarındaki işlemlerin bu yıl çok hızlı gerçekleştirildiğini anlattı.

Sıla yolunda her ülkenin kendilerine yardımcı olduğunu ifade den Görgülü, Kapıkule’de işlemlerin çok kısa sürdüğünü belirtti.

YTB Edirne Ofisi Koordinatörü Fatih Ot ise görevlilerin 7/24 çalışarak gurbetçileri karşılayacağını aktardı.

Gurbetçilere çeşitli ikramlarda bulunduklarını söyleyen Ot, “Her sene olduğu gibi bu sende gurbetçileri karşılayacağız. Gurbetçilere ülkelerine hoş geldin diyoruz ve güzel bir tatil geçirmelerini diliyoruz. İyi bir tatil ve iyi bir Türkiye deneyimiyle onları uğurlamayı hedefliyoruz. Edirne’mizin birbirinden güzel lezzetleri var. Onlardan da ikramlar yapıyoruz belli dönmelerde. Sıcak ve soğuk meşrubat ikramlarımızla onları en güzel şekilde karşılamak için buradayız.” Dedi.