'Yıllardan beri ülkede kangren olan EYT sorunu halledilmiş oldu'

Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının üçüncü birleşimi sonrası gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Uzunköprü Meclis Üyesi Nedret Akbulut, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için düzenlenen ve Resmi Gazete'ye yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile ilgili açıklamada bulundu.  

'Yıllardan beri ülkede kangren olan EYT sorunu halledilmiş oldu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 milyon vatandaşın EYT’den yararlanacağını söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Uzunköprü Meclis Üyesi Nedret Akbulut, kararın emekli olmayı bekleyen bütün vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Başkanvekili Erdoğan Gümilcineli başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Uzunköprü Meclis Üyesi Nedret Akbulut, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için düzenlenen ve Resmi Gazete’ye yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile ilgili konuştu.

Kovid-19 salgını ve deprem gibi zor günler geçirildiğini hatırlatan Akbulut, bu iki sürecin arasında ise milyonlarca insanı yakından ilgilendiren çok önemli bir çalışma olduğunu ve bu çalışmanın hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

"Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve resmi gazetede yayınlanması ile birlikte yıllardan beri ülkede kangren olan ve ne zaman çıkacak gibi gündemi teşkil eden sorunun bu şekilde halledilmiş olduğunu söyleyen Akbulut, "İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız, sonrasında ise 6 milyona yakın vatandaşımız bu konuyla ilgili bu alınan karardan yararlanacak.Ülke genelinde çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren bir konuydu ve bu konuda da büyük bir rahatlama  oldu. Vatandaşlarımız alınan kararlardan memnunlar. resmi gazete de yayınlanan bu karar ülkemize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin