Yılbaşının gözde çiçeği 'kokina' bu yıl da yoğun ilgi gördü

2023 yılının son günlerinde Edirne'deki çiçekçilerde hareketlilik yaşandı. Özellikle yılbaşına kısa süre kala çiçekçilerdeki yerini alan 'yılbaşı çiçeği' olarak da bilinen kokina, kırmızı tomurcuklu görüntüsüyle bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Yılbaşının gözde çiçeği 'kokina' bu yıl da yoğun ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Edirne'de Sabuni Mahallesi'nde iş yeri bulunan çiçekçi esnafı Aykut Yaman, her yıl olduğu gibi bu yıl da haftalar öncesinden hazırlıklara başladıklarını ve kokina siparişleri aldıklarını belirtti.

Üretimi ve işçiliği için büyük çaba harcanan ve şans çiçeği olarak adlandırılan 'Kokina' yılbaşı hediyelerinde birinci sırada yer alıyor. Çiçekçi esnafı Aykut Yaman, Kokina satışlarında artış yaşandığını aktardı.

Yılbaşına kısa bir süre kala çiçek satışlarında artış  yaşandığını belirten Yaman, yeni yıla yeni umutlarla girmek isteyen vatandaşların sevdiklerini mutlu etmek için şans çiçeği olarak adlandırılan Kokina çiçeğini tercih ettiğini söyledi.

"Özel günler bizim bayram günlerimiz oluyor"

Özel günlerin çiçekçiler için bayram günleri olduğunu aktaran Yaman,  "Şimdi yılbaşı hareketliliği yaşıyoruz. Bu vesileyle herkese sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum. Kokina çiçeği yılbaşına has özelliklerle yapılmış bir çiçek olduğu için en çok sattığımız çeşit oluyor. Bu çiçeğin şans getirdiğine inanılıyor. Herkes sevdiklerini bir parça da olsa mutlu etmek için gelip hediye olarak kokina alıyor" dedi.

Yerli müşterilerin yanı sıra Bulgaristan'dan gelen turistlerin de sevdikleri için hediyelerini Edirne'den aldığını söyleyen Yaman, satışların güzel gittiğini ve yeni yıldan umutlu olduklarını belirterek herkesin yeni yılını kutladı.

İpek Esma Çeşme