Yılbaşı alışverişleri esnafın yüzünü güldürdü

Edirne'de her hafta Cumartesi günleri 1. Murat Mahallesi'nde oluşturulan geçici alanda kurulan pazarda bu hafta yılbaşı hareketliliği yaşandı. Hem yerli halk hem de Bulgaristan'dan gelen turistler, yaptıkları alışverişlerle esnafın yüzünü güldürdü.

Yılbaşı alışverişleri esnafın yüzünü güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gıdadan, giyime, ev eşyasından, ayakkabı ve çantaya kadar neredeyse tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgar turistler ve yılbaşı için alışveriş yapan vatandaşlar Cumartesi Pazarı'nda yoğunluk oluşturdu. Oluşan kalabalıktan nasibini alan Pazar esnafı da tezgâhlarını süsleyerek müşterilerini çekmeye çalıştı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren turlarla ve kendi araçlarıyla kente gelen Bulgar turistler, gün boyu alışveriş yaptı. Edirneliler de yılbaşı alışverişi için Cumartesi Pazarı’nı tercih etti. Yerli ürünlerin satıldığı pazarda kuruyemiş, meyve gibi ürünler en çok tercih edilenler arasında yer aldı.

Yaşanan yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Pazar esnafı, herkesin yeni yılını kutladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlarını süslediklerini belirten Pazar esnafı, yılbaşı alışverişlerinin pazarı hareketlendirdiğini ifade etti.

Doğukan Vurgun