YEŞİLBİS bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında bisiklet turu düzenledi

Edirne Yeşilay Spor Kulübü Bisiklet Topluluğu ( YEŞİLBİS ), bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında 'Sınırsız dostluk için pedallıyoruz' sloganıyla Bulgaristan'a bisiklet turu düzenledi.

YEŞİLBİS bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında bisiklet turu düzenledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Yeşilay Spor Kulübü'nün, Batı Trakya’da düzenlediği 1. etap bisiklet turunun ardından, 2. etap rotası Bulgaristan oldu. Edirne Selimiye Meydanından pedal çevirmeye başlayan sporcular, 5 gün 4 gece boyunca yaklaşık 500 km’lik etap süresince Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan çıkarak Yanbolu (Yambol) , İslimiye (Sliven) , Yeni Zağra (Nova Zagora), Eski Zağra (Stara Zagora), Filibe (Plovdiv), Hasköy (Haskova) şehirlerinde mola vererek Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda dönüş yaptılar.

Bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için 500 km pedal çevirdiler

Yeşilay Marmara 1. Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç başkanlığında, 5 sporcu 5 gün boyunca yaklaşık 500 kilometre pedal çevirdi. Mola verilen şehirlerde sporcular; Bulgaristan Yeşilayı'nı, Filibe Başkonsolosluğunu, Filibe Belediyesini, İl Müftülüklerini, sivil toplum kuruluşlarını ve bazı Türk işadamlarını, işletmelerini ve soydaşlarımızı ziyaret ederek, özellikle YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) hakkında görüşmelerde tanıtım yaparak bilgi alışverişinde bulundular. Bulgaristan Yeşilay’ının işleyişi ve faaliyetleri hakkında yerinde bilgi aldılar. Bisikleti bir yaşam tarzı olarak benimseyen ve bu sporu yaparken bağımlılıklardan uzak, nitelikli zaman geçiren bir topluluk olarak topluma örnek olan Edirne Yeşilay Spor Kulübü sporcuları, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele çalışmalarını ve bilinç oluşturma çalışmalarını Bulgaristan’da yaşayan soydaşlar ve paydaşları ile Bulgar yetkililerle paylaştılar.   

Haber Merkezi