Yeşil Alanı Çöplüğe Çevirdiler

Edirne'de geri dönüşüm işi yapan vatandaşlar kentin en işlek noktalarından birisi olan 1'inci Murat Mahallesi, Haşim İşcan Caddesi üzerinde bulunan yeşil alanı biriktirme noktası haline getirdiler.

Yeşil Alanı Çöplüğe Çevirdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk arasında toplayıcı olarak anılan ve mahalle mahalle gezerek çöplerden geri dönüşüm malzemesi toplayan hurdacılar, 1’inci Murat Mahallesi, Haşim İşcan Caddesi üzerinde bulunanyeşil alandaatık malzemeleri biriktirip kamyonlara yüklüyorlar. Oluşan görüntü kirliliği hem çevredeki esnafın hem de bölgeden geçen vatandaşlar ile turistlerin tepkisine neden oluyor.

Kötü koku ve çöplük görünümüne tepkiler artarken, belediye yetkililerinin bu duruma duyarsız kalması ise kafalarda soru işareti oluşturuyor. Bölge esnafı ve vatandaşlar defalarca bu durum hakkında şikâyetteettiklerini ancak çözüm üretilmediğini belirtti.

İşlek bir bölgenin bu şekilde geri dönüşüm toplama noktasına dönüşmesinin kente yakışmadığını belirten bölge esnafı ve vatandaşlar, duruma bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

Toplama merkezine dönüşmüş olan bölgede günün her saati kamyonlara yükleme yapılıyor. Belediyenin sorumluluk sahasındaki yeşil alanın bu şekilde kullanılması çevreye de zarar veriyor. Özellikle tur otobüslerinin park ettiği veturistlerinuğrak noktası olan bölgedeki rahatsız edici manzara yıllardır çözüm bekliyor.

Çok sayıda şikâyet olmasına rağmen belediyenin önlem almaması ve müdahale etmemesi tepkileri arttırıyor.

HABER MERKEZİ