Yerli ürünler, pazar tezgâhlarını süslüyor

Edirne'de her hafta Pazartesi günü kurulan sebze-meyve pazarında tezgahları süsleyen  yerli ürünler, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Yerli ürünler, pazar tezgâhlarını süslüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de her hafta Pazartesi günü kurulan pazarda, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tezgahlar yerli ürünlerle doldu. Geçtiğimiz günlerde yaz havasını aratmayan güneşli günler, çarşı ve pazara da olumlu olarak yansımıştı. Bu hafta başı itibariyle güneşin yerini serin ve yağışa bırakması ile birlikte çarşı ve pazar da boş kaldı. Yerli ürünlerin bulunduğu pazar esnafı sabahın erken saatlerinden itibaren ürünlerini görücüye çıkardı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yerli ürünler vatandaşların ilgisini çekiyor. Genel olarak Karaağaç Mahallesi'nde yetişen yerli ürünlerin çoğunlukta olduğu pazarda, vatandaşlar bütçelerine göre taze ve yerli ürünlerden alıyor.

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte ıspanaktan, lahanaya, pırasadan, karnabahara kadar birçok yerli ürün yerli olması sebebiyle tercih ediliyor. Öte yandan havaların soğumaya başlaması ile birlikte bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşlar, yerli sebzelerin yanı sıra kış meyvelerine de yoğun ilgi gösteriyor.

Doğukan Vurgun