Yerli Karaağaç bezelyesinde son 5 yılın en yüksek verimi alındı

Edirne'nin 1. Murat Mahallesi'nde her hafta Cumartesi günleri kurulan pazarda Karaağaç Mahallesi'nde üretilen yerli taze fasulye ve bezelye özellikle kışlık hazırlığı yapan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.  Yerli ürün yetiştiricisi ve pazar esnafı Faruk Ule, bu yıl etkili olan yağışların bezelyeye iyi geldiğini ve son 5 yılın en yüksek verimini aldıklarını söyledi.

Yerli Karaağaç bezelyesinde son 5 yılın en yüksek verimi alındı

 

 

Son yılların en kurak döneminin yaşandığı Edirne'de özellikle Nisan ve Mayıs aylarında etkili olan yağışlar, yerli ürüne can suyu, üreticilere ise umut oldu. Bu yıl etkili olan yağışlar yerli ürüne yaradı ve Karaağaç'ta yetiştirilen yerli ürünlerde son 5 yılın en yüksek verimi alındı. Ürünlerinden yüksek verim alan üreticilerin pazar tezgahlarında görücüye çıkardıkları yerli ürünleri de hem Edirneli hem de yabancı müşteriler tarafından yoğun ilgi gördü.

Yerli bezelyenin bu hafta son mahsul olarak tezgahtaki yerini aldığını söyleyen Edirne'nin Karaağaç Mahallesinde yerli ürün yetiştiren pazar esnafı Faruk Ule, "Vatandaşlar şimdiden kış için alıp buzdolabına koyarak hazırlığını yaptı. Başlangıçta 25 lira olarak satıyorduk. Ürün arttıkça 15'e kadar düştü. Yerli ürün olduğu için ilgi güzel oluyor. Geçen yıl da 10 liradan satıyorduk. Bezelyeyi toplayan kendi ekibimiz var. Hazırlığımızı yaparak yerli ürünlerimizi pazarda satışa sunuyoruz" dedi.

"Son 5 yılın en yüksek verimini aldık"

Geçen yıla göre bu yıl 4 kat fazla verim aldıklarını aktaran Ule, "Yağmur bezelyelere çok iyi geldi. En çok ürünü bu sene topladık. Bu zamana kadar hiç bu şekilde verim olduğunu görmedik. İlk defa bu sene son 5 yılın en yüksek verimini aldık. Satışlarımız da güzel gittiği için emeğimizin karşılığını aldık" şeklinde konuştu.

Pazar tezgahlarında bu hafta Salata 10, domates 15, bezelye 15, kabak 20, patlıcan 20, biber 20, yeşil fasulye 30, maydanoz 5, marul 10, patates 15, soğan 15 liradan satışa sunuldu. Genel olarak yerli ürünlerin bulunduğu pazarda yağışlı havaya rağmen kalabalık yaşandığı görüldü.

Özlem Ceylan