Yaz geldi, bisiklet satıcılarının yüzü güldü

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte vatandaşların ulaşım aracı ve gezi amaçlı olarak bisiklet kullanmaları satıcısının yüzünü güldürüyor. Kışın soba yazın bisiklet satışı yapan Çilingirler Caddesi esnaflarından Emre Nurlu, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte satışlarda hareketlilik yaşanmaya başladığını söyledi.

Yaz geldi, bisiklet satıcılarının yüzü güldü

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım alternatifi olarak bisikleti tercih eden vatandaşlar, bisiklet satıcılarının yolunu tutuyor. Bisiklet kullanımı, şehir içi ulaşımda giderek popüler hale geliyor. Vatandaşlar, hem işe gidip gelirken hem de gezi amaçlı çoğunlukla bisikleti tercih diyor.

"Bisiklet yollarının olumlu etkileri olacak"

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bisiklet satışlarında artış yaşanmaya başladı. Kışın soba yazın bisiklet satışı yapan Çilingirler Caddesi esnaflarından Emre Nurlu, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte işlerin hareketlenmeye başladığını söyledi. Edirne'de son zamanlarda turizme katkı anlamında güzel projeler yapıldığını belirten Nurlu, Meriç Nehri kenarında hayata geçirilecek proje çerçevesinde hayata geçirilecek bisiklet yollarının olumlu yansımalarının olacağını aktardı.

Hem çocuklar için hem de büyükler için bisiklet satışı yaptıklarını belirten Nurlu, vatandaşların bisiklet alarak gümrük kapılarından o şekilde geçtiğini ve bunun da işlerin artmasına neden olduğunu söyledi.

Okulların kapanmasının ardından vatandaşların çocuklarına hediye olarak bisiklet aldığını vurgulayan Nurlu, yabancı turistlerin de çocuklarının bisikletini kentten aldığını ifade etti.

Her bütçeye uygun bisiklet satışı yaptıklarını belirten Nurlu, geçen yıla oranla fiyatlarda az da olsa bir zam olduğunu ifade etti.

"Proje hayata geçtiği zaman bisiklet kullanımı ve turist sayısı artacak"

Yurt dışında çok fazla bisiklet yolu olduğunu ve yaygın olarak bisiklet kullanıldığını ifade eden Nurlu; “Edirne’de de 3 nehir 1 şehir projesi kapsamında uzun bir parkura sahip bisiklet yolu yapılacağını duyduk. Bu bizi ve bisiklet kullanıcılarını çok mutlu etti. Bu konuda da emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede hayata geçer. Çünkü bu proje hayata geçtiği zaman bisiklet kullanımı artacağı gibi yerli yabancı birçok turist bisiklet turlarıyla kentimize gelecek" dedi.

Bisiklet, trafik sıkışıklığından kaçınma, park sorunu yaşamama ve yolculuk süresini kısaltma gibi pratik faydalar sağlarken, aynı zamanda sağlıklı bir yaşam tarzını destekliyor. Bisiklet kullanımı, hem fiziksel aktivite sağlayarak sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratıyor hem de karbondioksit emisyonlarının azalmasına katkıda bulunarak çevre dostu bir ulaşım seçeneği sunuyor.

Özlem Ceylan