Yarıyıl tatili tur şirketlerinin yüzünü güldürdü

Havaların soğuması ve kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte vatandaşlar boş zamanlarını çeşitli tatil bölgelerinde geçirmek için tur şirketlerini tercih ediyor. Edirneli tur şirketi sahibi Özkan Akgül, 2023-2024 eğitim öğretim yılının 2 haftalık yarıyıl tatili dolayısıyla turlara ilgi arttığını ve ailelerin çocuklarıyla birlikte özellikle kar olan bölgeleri tercih ettiğini söyledi.

Yarıyıl tatili tur şirketlerinin yüzünü güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının 2 haftalık yarıyıl tatili 22 Ocak Pazartesi başladı. Tatili fırsata çevirmek ve çocuklarıyla birlikte çeşitli aktiviteler yapmak isteyen aileler, günübirlik ya da konaklamalı turlara yoğun ilgi gösteriyor. Bu durumda tur şirketlerinin yolunu tutan vatandaşlar, özellikle kar olan bölgeler arasında yer alan Kartape ve Uludağ'ı tercih ediyor. Yaşanan hareketlilik tur şirketlerinin de yüzünü güldürdü.

"Kartepe ve Uludağ turlarımız yoğun ilgi görüyor"

 Kış turizmi dendiğinde ilk akla gelenin kayak tesisleri olduğunu söyleyen Edirneli tur şirketi sahibi Özkan Akgül, "Bölgemizde kar yağışı olmadığı için vatandaşlar genellikle kar hasreti ile nerede kar varsa oraları tercih ediyor. Hem konaklamalı hem de günübirlik turlarımız oluyor. Şimdi yarıyıl tatili olduğu için ailelerde çocuklarıyla birlikte tatilin keyfini çıkarıyor. Bulgaristan Pomporova’ya da talep oluyor. Ama genellikle Kartepe ve Uludağ turlarımız daha hareketli. Kokartlı rehber, ulaşım, konaklama, otelde sabah kahvaltısı, otelde akşam yemeği, Uludağ giriş ücreti, araç içi ikramlar, seyahat sigortası hepsi olduğu için genellikle vatandaşlar konaklamalı turları tercih ediyor. Çünkü bireysel olarak gitmeye kalksalar daha maliyetli ve zor oluyor" ifadelerine yer verdi.

Akgül'den vatandaşlara uyarı

Turları tercih eden vatandaşların şirketlerin TURSAB üyesi acente olup olmadığını kontrol etmeleri yönünde uyarılarda bulunan Akgül, “Turları tercih edenlere en büyük tavsiyem almış olduğu tatil rezervasyonunun TURSAB acentesi olup olmadığını, TURSAB’ın sitesine girerek kontrol etmesi gerekir. O şirketin faal olup olmadığını, o acentenin yetkili olup olmadığını kontrol etmeleri gerekir. Özellikle böyle dönemlerde bu işi fırsata çevirip kar elde etmeye çalışan dolandırıcılar da harekete geçiyor" dedi.

Her bütçeye uygun hem konaklamalı hem de günübirlik turlar olduğunu söyleyen Akgül, yaz dönemi için de şimdiden rezervasyon almaya başladıklarını ve çeşitli kampanyalar düzenlediklerini ifade etti.

İpek Esma Çeşme