Yarışmada dereceye giren öğrencilere Teknopark'ta staj ödülü

Edirne'de 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri düzenlenen açılış töreni ile başladı. Hafta çerçevesinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler, Trakya Teknopark'ta staj imkanı ile ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere Teknopark'ta staj ödülü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 60. Kütüphane Haftası düzenlenen açılış programı ile başladı. Kırkpınar Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Edirne İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Berna Erkan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yapay zeka temelli 100 akıllı kütüphanenin hizmete açılmasını hedeflediklerini söyleyen Erkan, bu yıl 60'ncısı kutlanan Kütüphane Haftası'nın ana temasının dijital geleceğin anahtarı yapay zeka temelli akıllı kütüphaneler olduğunu aktardı.

"2024 yılında yapay zeka temelli 100 akıllı kütüphane hedefi"

Yapay zeka başta olmak üzere teknoloji ve yazılım dünyasındaki yeniliklerin kütüphanecilik için heyecan verici ve ufuk açıcı fırsatlar sunduğunu söyleyen Erkan, "Bu noktadan hareketle Kültür ve Turizm Bakanlığı önümüzdeki dönem kütüphane hizmetleri politikasını, bilgiye erişim ve bilginin kullanımında yapay zeka, bulut bilişim, makine öğrenimi, nesnelerin interneti ve robotik otomasyon başta olmak üzere güncel teknolojik imkanlarından en üst düzeyde istifade etme esası üzerinde şekillendirmektedir. 2024 yılında yapay zeka temelli 100 akıllı kütüphanenin vatandaşlarımızın hizmetine sunulması hedefi belirlenmiştir. Kütüphanemiz de bu 100 kütüphane arasında bulunmaktadır. Hafta boyunca ilimiz öğrencilerini kütüphanemizde Trakya Teknopark’ın düzenleyeceği atölye çalışmalarında buluşturacağız” Dedi.

Müdür Erkan'ın konuşmasının ardından yıl boyu en çok 'en çok okuyanlar' dalında ödül almaya hak kazanan okuyuculara ödülleri ve belgeleri takdim edildi.

Programda konuşan Trakya Teknopark Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, Teknopark’ta 126 şirketin bulunduğunu ve toplam 650 kişinin çalıştığını söyledi.

Ardından Trakya Teknopark’ın düzenlediği teknoloji içerikli mobil bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere Trakya Teknopark'ta staj yapma hakkı ödülü verildi.

Program İl Kültür Turizm Müdürlüğüne bağlı Roman Müzik topluluğu konserinin ardından sona erdi. Kütüphane Haftası, önümüzdeki günlerde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edilecek.

İpek Esma Çeşme- Sercan Güder