'Yardımlar çığ gibi büyüyor'

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından yardım çalışmaları devam ediyor. Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan sosyal markete gıda, tekstil, hijyen ve bebek ürünleri gibi ihtiyaçlar ücretsiz karşılanıyor.  Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, yardımların çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

'Yardımlar çığ gibi büyüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden olan Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından tüm yurtta yardım çalışmaları sürüyor.

Depremzedelerin yaralarını sarmak için Edirne Valiliği ve İl AFAD koordinasyonunda Mimar Sinan Spor salonunda yardım kampanyası için kamu kurum kuruluşları çalışanları ve vatandaşlar yoğun bir şekilde çalışıyor. Edirne’ye gelen depremzedeler akrabalarının ve devletin tahsis ettiği misafirhanelerde ikamet ediyor.

Edirne’ye gelen 2 bin depremzedenin ihtiyaçlarını karşılaması için Mimar Sinan Spor salonunda ücretsiz market uygulaması başlatıldı.
                Toplanan yardımlar tasnif edilerek deprem bölgeleri sevk ediliyor. Ayrıca içeride oluşturulan ücretsiz markette ihtiyaçlar giderilmesi için düzenlenen alanda raflara dizilerek depremzedelerin ihtiyaçlarına göre ayrılıyor.
                Depremin ardından yardım çalışmalarına hızla başladıklarını ifade eden Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, Mimar Sinan Mimar Sinan Spor Salonu'nda yardım kampanyasının devam ettiğini aktardı.

Karamehmetoğlu, yurtiçi ve yurtdışından gelen yardımların çığ gibi büyüdüğünü söyledi ve şunları kaydetti:

 “Edirne ilimiz ve yurt dışından Bulgaristan'dan Batı Trakya'dan, Avrupa'nın değişik ülkelerinden gerçekten bu burada açtığımız bu yardım merkezine, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ve başka depolarımıza yardımlar çığ gibi büyüyor. Burası bizim için merkez oldu. Gençlerimiz gönüllü olarak çalışıyorlar. Özellikle dışarıdan yani soydaşlarımızın bazı kutularda karışık gönderdikleri ürünleri tasnif ediyorlar. Onları tekrar kutuluyorlar. Mesela buradan biz tırlarca yardım gönderdik. Yani 10 ilimizden hepsine neredeyse gönderdik. Şimdi burada depremzedelerimiz Anadolu'nun değişik yerlerine gitmeye başlayınca Edirne olarak da hemen tedbir aldık. Burada Gençlik Spor İl Müdürü'müzün sağ olsun burada güzel bir uygulama başlatıldı. Hakikaten çok büyük bir çalışma oldu. Burada bu judo salonundan itibaren başlamak üzere başlamak üzere mevcut merkez büyük salonun etrafında dolaşaraktan bir market oluşturduk. Marketimizin içerisinde bebek, çocuk giysileri, havlu, battaniye ve buna benzer ürünler var. Buradaki gönüllü kardeşimiz depremzedelerin ihtiyaçlarını belirten listeleri alıyor. Kolileyerek veya poşetlere doldurarak onun ihtiyaçlarını tamamlıyor. Kendisine teslim ediyor.”

Doğukan Vurgun