Yapılmayan yollar, sökülüp bırakılan taşlar vatandaşı canından bezdirdi

Edirne'nin Şükrüpaşa Mahallesi'nde devam eden yol yapım çalışmalarının yavaş yürütülmesi sonucu oluşan toz toprak vatandaşları canından bezdirdi.

Yapılmayan yollar, sökülüp bırakılan taşlar vatandaşı canından bezdirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eskiyen ya da deforme olan kilit parke taşlarını yenileme çalışmaları yavaş ilerleyince vatandaşlar duruma tepki göstermeye başladı. Kilit parke taşlarının kaldırılması sonrasında günlerce yeniden yapılmayı bekleyen yolların toz olması ve bozulması nedeni ile vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Yağmur yağması sonucu çökmeler, taşlar arasından çıkan otlar, seviyesi eşit olmayan taşlar nedeniyle ayağı takılan insanlar, uygulama sonunda kum dökülüp günlerce o şekilde bırakılması tepkilere yol açıyor.

Edirne'de birçok mahallede eskiyen ve çökme meydana gelen parke taşlarının yenilenmesi çalışmaları günlerce süren eziyete dönüştü. Çöken kilit parke taşlarının ters çevrilerek yeniden koyulması tepkilere neden oluyor. Aralarında boşluk kalması sonucu tozun etrafa yayılması dolayısıyla vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Hem yürümekte zorluk çektiklerini hem de oluşan tozun evlerine dolduğunu belirten vatandaşlar, 'cam kapı açamaz hale geldik. Hava çok sıcak evlerde zaten durulmuyor. Her gün siliyoruz her gün çamur gibi su çıkıyor. Çalışma yapılması tabi ki güzel ama söküp bırakmaları hiç hoş değil. Hele bir araba geçtiğinde bütün toz toprak evimize giriyor' diyerek tepki gösterdi.

Kazı çalışmalarından sonra rastgele koyulan taşlar, estetiği bozduğu gibi tekrar tekrar yenileme yapılmasını da beraberinde getiriyor. Bu durum hem vatandaşlara eziyet oluyor, hem de ekstra maliyet ortaya çıkarıyor.

Haber Merkezi