Yapılandırma kolaylığı

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Sosyal Güvenlik Kurumu Borçlarına yapılandırma kolaylığı getirildiğini açıkladı.

Yapılandırma kolaylığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu ile T.C.Ziraat Bankası arasında imzalanan işbirliği protokolü ile SGK borçlarını ödemek isteyenlere T.C. Ziraat Bankası aracılığı ile verilen kredilerin süresi uzatıldı. Edirne EDESOB Başkanı Emin İnağ “Sosyal Güvenlik Kurumu ile T.C. Ziraat Bankası arasında 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanuna istinaden İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Protokol ile 7020 sayılı Kanun gereğince sigorta prim borçlarını yapılandıran ve yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalılara, sigorta prim borcu kredisi kullandırılması amacıyla 31/08/2017 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.” Dedi.

EDESOB Başkanı  Emin İnağ “Bankadan verilecek olan krediden 5510 sayılı Kanunun 4 (b) kapsamında bulunan sigortalılardan sigorta prim borcu bulunup, 720 sayılı Kanun gereğince borcunu süresi içinde yapılandıran ve 4(a) ile 4(b) statüsünden emekliliğe hak kazanan sigortalıların kendisi faydalanabilecektir.” dedi.

Haber Merkezi