Yaman, 'Kurumlarımızdan daha fazla destek ve duyarlılık bekliyoruz'

Edirne'nin Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu. Kurumlardan daha fazla ilgi ve destek beklediklerini söyleyen Yaman, 'Muhtarlar çat kapı olan yerlerdir. Bu konuda da kurumlarımızdan bizlere daha duyarlı bakmalarını rica ediyoruz' diyerek çağrıda bulundu.

Yaman, 'Kurumlarımızdan daha fazla destek ve duyarlılık bekliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtarlık binasında basın toplantısı düzenleyen Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, Kurumlarla vatandaş arasında köprü vazifesi gördüklerini ve her sorunda mahalle sakinlerinin yanında olmaya çalıştıklarını aktardı.

“Kurumlarımızla vatandaş arasında köprü vazifesi görüyoruz”

Mahallenin her sorununu bilen kişiler olduklarını söyleyen Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, çöpünden alt yapısına kadar maddi manevi her sorunda mahalle sakinlerinin yanında olmaya çalıştıklarını ve gelen şikâyetleri ilgili kurumlara ilettiklerini ifade etti.

Kurumlarla vatandaş arasında köprü vazifesi gördüklerini belirten Muhtar Yaman, “Bu konuda da kurumlarımızla daha iyi çalışmayı umuyoruz. Bizimle daha iyi ilgilenirseler çok daha iyi olur. 2020-2021’de zor bir süreçten geçtik. Pandemi süreci bizi ve vatandaşları çok zorladı. Bu konuda da muhtarlar olarak kendimizce elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Bir de alt yapı çalışmalarımız vardı. Muhtarlar olarak biz de bunların gözetiminde olduk. Bu konuda da köprü vazifesi gördük. Sorunlarımız da oldu. Bizim için Muhtarlar Günü güzel bir gün olacak. Tüm muhtar arkadaşlarla bir arada olacağız” dedi.

Mahallemizde sularımız yok”

 Muhtarların çözülmesi gereken sorunları olduğunu aktaran Muhtar Yaman, “Kurumlarımızdan bu konuda daha fazla ilgi ve alaka bekliyoruz. Vatandaşın şikâyetlerini ve taleplerini kurumlara iletiyoruz. Biz bu konuda da başta belediye başkanımızın taleplerimizi dikkate almasını rica ediyoruz. Örneğin mahallemizde sularımız yok. Bu konuda vatandaşlarımızdan çok fazla soru alıyoruz. Kendisine bu konudaki şikâyetleri ilettik. İnşallah en kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz. Aydınlatma sorunlarımız vardı onları giderdik. Çökme olasılığı olan bazı atıl binaların yıkımı konusunda İtfaiyeden destek aldık. Genel olarak kurumlarla çalışmalar yapıyoruz. Bu sorunlar kendi sorunlarımız değil, mahalle sakinlerimizin talepleridir. Muhtarlar çat kapı olan yerlerdir. Bu konuda da kurumlarımızdan bizlere daha duyarlı bakmalarını rica ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en güzel şekilde kutlayacaklarını belirten Muhtar Yaman, Saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu olacağını ve tüm muhtarların orada olacağını dile getirdi.

Özlem Ceylan