Yaklaşan Kakava ve Hıdrellez şenlikleri otellerin doluluk oranını arttırdı

Edirne'yi son yıllarda turizm destinasyonu haline getiren 'Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, ciğercisinden şekerlemecisine, otelcisinden hediyelik eşya satıcısına kadar tüm esnafın yüzünü güldürüyor.

Yaklaşan Kakava ve Hıdrellez şenlikleri otellerin doluluk oranını arttırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hıdırellez ve Kakava Şenlikleri’nin ilk gününde bereketin artması, güzelliklerin paylaşılması için Kakava ateşi yakılıyor ve pilav ikramı yapılıyor. Bahara Giriş ritüeli ise 6 Mayıs sabahı saat 06.00’da Tunca Nehri kıyısında gerçekleşiyor.

Edirne'deki otellerden günler öncesinden rezervasyon yaptıran turistlerin 4 Mayıs Perşembe'den itibaren kente akın etmesi bekleniyor. Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında düzlenen Kakava veHıdırellez Şenlikleri için programın belli olmasının ardından yerli ve yabancı turistler otellerdeki yerini ayırtmaya başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek misafirlerin rezervasyonları ile kentteki otellerde doluluk oranının neredeyse yüzde 90’a ulaştığını söyleyen Otel İşletmecisi Can Pekbaş, her yıl olduğu gibi bu yıl da rezervasyonlarda artış olduğunu aktardı.

                UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne giren ve her yıl Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan, Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’ne gelecek yerli ve yabancı turistler günler öncesinden otellerden rezervasyonlarını yaptırdı.

Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde Edirne’de düzenlenen baharın habercisi Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri için binlerce misafirin ağırlandığını belirten Otel İşletmecisi Can Pekbaş, ritüelleri gerçekleştirmek isteyen vatandaşların günler öncesinden otellerde rezervasyonlarını yaptırarak kentte kaldıklarını belirtti.

"Doluluk oranı neredeyse yüzde 90'a ulaştı"

                Kentteki otellerde doluluk oranının neredeyse yüzde 90’a ulaştığın belirten Pekbaş, “Her yıl 5-6 mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen şenliklerde Türkiye’nin her yerinden binlerce vatandaş kente geliyor. 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gecede Hıdırellez ritüellerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kente bir gün öncesinden gelip otellerde konaklamayı tercih ediyorlar. Her sene olduğu gibi bu senede talepler yoğun, kente bulunan otellerde rezervasyonlar neredeyse yüzde 90'a ulaştı. Her yıl binlerce turistin gelmesiyle aynı zamanda kent ekonomisi ve tanıtımına da büyük katkı sağlanmış oluyor. Geçtiğimiz yılarda Pandemi sürecinde bu gelenek temsili olarak sürdürülmüştü. Bu sene daha yoğun katılımla gerçekleşeceğine inanıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan