'Villa hesabı yapacağınıza yolları nasıl yapacağınızın hesabını yapın'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında AK Parti hükümetinin Edirne düşmanlığı yaptığını savunmuştu. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Gürkan'ın açıklamalarını cevap verdi. Aksal, '9 Aralık 2019'da altyapı çalışmaları başladı. Para bitti ama defalarca yapılıp bozulan altyapı ve yollar hala bitmedi.' İfadelerini kullandı.

 'Villa hesabı yapacağınıza yolları nasıl yapacağınızın hesabını yapın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, Edirne’yi CHP’li belediye yönetiyor diye Edirne düşmanlığı yapıldığını ve belediyeyi iş yapamaz hale getirdiklerini savundu. Gürkan, 17 villa parasına 100 yıllık altyapı sorununu çözdüklerini iddia etmişti.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Gürkan’ın açıklamalarına cevap verdi.

Verdikleri tüm desteklere rağmen Edirne’de yıllardır altyapı ve yol yapım çalışmalarının bitmediğini vurgulayan Aksal, “Edirne CHP’li Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan Edirne’nin Altyapısını 17 Villa parasına bitirdim demiş. Altyapı ve yol yapım işinin bitip bitmediğinin takdirini sevgili hemşehrilerime bırakıyorum. Defalarca yapılan altyapı ve bozulan asfalt yolların yapım maliyetinin kaç Villa olduğunu bilemem. İnşaat ve Villalar uzmanlık alanım değil. Maliyet hesaplarımı Villa cinsinden yapmıyorum. Ama şunu çok iyi biliyorum ki KENDİ YAPTIĞI İHALE ile İller bankasından kredi aldığında altyapının maliyeti 170 milyondu. İhaleyi kendi yaptı. İller bankasından ihale tutarında kredi istedi. İller Bankası’da bir kısmını kredi, bir kısmınıda teminat mektubu olarak verdi. Partisine bakılmaksızın bütün belediyelere yapılan standart uygulama.” İfadelerini kullandı.

Altyapı çalışmalarının 9 Aralık 2019’da başladığını hatırlatan Aksal, paranın bittiğini ancak altyapı ve yolların bitmediğine dikkat çekti.

Aksal, Gürkan’a seslenerek şunları kaydetti.

“Sayın Gürkan laf üretmeyi bırakın da iş üretin. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 8 ay sonra yerel seçimler var. Edirne çöp çamur çukur içinde. Yollar köstebek yuvası. Villa hesabı yapacağınıza yolları nasıl yapacağınızın hesabını yapın.

Haber Merkezi