Verem hastalığından korunma ve tedavi yöntemleri anlatıldı

Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Kapsamında Bilgilendirme Programı Düzenlendi.

Verem hastalığından korunma ve tedavi yöntemleri anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası' etkinlikleri kapsamında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul yöneticilerine yönelik, verem hastalığından korunma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arda Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Cem Terzi, Verem hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, korunmak için ne yapılmalı, tedavi yöntemleri nelerdir, konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Verem hastalığının, tıbbi adıyla tüberküloz (TB) damlacık yoluyla bireyden diğerine yayılan bulaşıcı bir akciğer hastalığı olduğunu aktaran İl Sağlık Müdürlüğü Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Cem Terzi, Verem hastalığının Mycobacterium Tuberculosis isimli bakterilerden kaynaklandığını ve tedavi edilebilir ve verem aşısı ile önlenebilir bir hastalık olduğunu söyledi.

Burcu Temel