Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde uygulama yapıldı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde düzenlenen "Türkiye Huzur Güven" uygulamaları çerçevesinde Edirne'de vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktalarda uygulama gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde uygulama yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Huzur ve Güven Uygulamaları çerçevesinde harekete geçen Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yaptı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 14.00 ila 16.00 arasında vatandaşların yoğun olduğu, eğlence ve etkinlik mekânları, fuar ve kutlama alanları, kamu binaları çevreleri ile yoğun olarak kullanılan yollarda, toplu taşıma yapılan gar-istasyon, otogar- terminal girişlerinde ‘Huzur ve Güven’ uygulaması gerçekleştirildi.

Huzur ve Güven Uygulamaları için hedef odaklı risk analizi yapabilen seçici personeller görevlendirildi.

Edirne’nin en işlek cadde ve sokaklarından olan Saraçlar Caddesi, Çilingirler Çarşısı ve Bankalar Caddesi'nin yanı sıra halkın ve turistlerin uğrak noktalarından olan Ulus Pazarı'nda da uygulama yapan ekipler, kapkaç, yankesicilik, hırsızlık gibi olayların yaşanmasına geçit vermedi.

Kentte halkın yoğun olarak kullandığı bölgelerde yapılan uygulamalarda başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan kişilerin yakalanması hedefleniyor.

Özlem Ceylan