Vatandaşlar yılbaşı kutlamaları için süs eşyaları satın alıyor

Edirne'de yeni yıla günler kala süs eşyası satışı yapan dükkanlarda yoğunluk yaşanıyor.

Vatandaşlar yılbaşı kutlamaları için süs eşyaları satın alıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyada olduğun gibi Edirne’de de yeni yıl heyecanı yaşanıyor. Vatandaşlar yılbaşı kutlamaları için evlerini süslüyor.

Kentte mağazalar yılbaşı süsleri ve ağaçlarıyla süsleniyor. Vatandaşlar yılbaşına özel olarak hazırlanan ürünlere rağbet gösteriyor. Kentte birçok cadde süslenirken vatandaşlar da kendi evleri için süslemek için dükkanların yolunu tutuyor.

Yılbaşı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Dükkân rafları renk renk ve çeşit çeşit yılbaşı süsleriyle donatılarak adete görsel şölen sunuyor. Yılbaşına özel mont, çorap ve kostümlerde tezgâhtaki yerini aldı.

Parti süsü satışı yapan işletmelerde satışa sunulan yılbaşı süs eşyaları, her kesime hitap ediyor. Parlak küreler, şık ağaç süsleri, renkli ışıksal ve figürler alışveriş yapanları kendine çekiyor. Yılbaşı alışverişi yapmak isteyenler, sevdikleri için özel hediyeler bulma telaşı içinde mağazaları dolaşıyor.

Yılbaşına sayılı günler kala hareketliliğin başladığını söyleyen Hediye ve süs eşyaları işletmecisi Özlem Ak, “Yılbaşına sayılı günler kaldı ve hareketlilik başladı. Önceki yıllara göre yoğun değil ama satışlarımızı yapıyoruz.  Yılbaşı ağacı ve süslemeler satıyoruz. Yerli müşterilerden ziyada Bulgar vatandaşlarda alışveriş yapıyor.” Dedi.

Uygun fiyatlı ürünlerinde bulunduğunu dile getiren Ak, “Geçen yıla göre fiyatlarda artış var ama uygun fiyatlı ürünlerimiz bulunuyor. Yılbaşı süslerimiz 50 liradan başlayıp 80 liraya kadar çıkıyor. Ağaçlar ise 250 liradan 1000 liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlar burada uygun fiyatlı süsler bulabiliyor.” Şeklinde konuştu.

Ürün çeşitliliğini arttırdıklarını dile getiren Ak, “Satışlara 1 buçuk ay önce başladık bu son 15 günde ağaç satışlarımız yoğunlaştı. Vatandaşlar eğlence ve kutlama için motivasyonları yükselsin diye ceplerinden kısmıyorlar. Bu yıl ürün çeşitliliğini arttırdık ve geçen seneye göre daha çok satış yapıyoruz.  Vatandaşların yılbaşı süslerine ilgisi çok fazla ve bu bizi çok memnun ediyor.” İfadelerine yer verdi.

Marketlerde satılan yılbaşı süslerinden daha uygun fiyatta ürün sattıklarını belirten Hediye ve süs eşyaları işletmecisi Ak, “ ürün çeşitliliğimizle birlikte gördüğümüz ilgi bizi memnun ediyor. Marketlerde satılan yılbaşı süslerinden daha uygun fiyata süsler satıyoruz. Vatandaşlar ezbere alışveriş yapmasınlar, biraz dolaşıp ona göre karar versinler. “ dedi.

Her türlü kutlama için süslemeler sattığının altını çizen Ak, “Ağaç süsleri, arka plan süsleri, konfeti ve dışarıda kutlama amacıyla konfetilerimiz var. Burada adetle ürün alınabiliyor ve 15 liraya bile süslerimiz mevcut.” Şeklinde konuştu. 

Burcu Temel