Vatandaşlar vücut dirençlerini artırmak için aktarlara başvuruyor

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte soğuk algınlığı ve grip hastalığına yakalanmak istemeyen vatandaşlar vücut direncini güçlendirmek için aktarlara başvuruyor.

Vatandaşlar vücut dirençlerini artırmak için aktarlara başvuruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yağışların miktarı da arttı. Soğuk havalarda hastalığa yakalanmak istemeyen vatandaşlar vücut dirençlerini güçlendirmenin yollarını arıyor.

Aktarlara yönelen vatandaşlar, soğuk algınlığı ve grip hastalıklarına karşı çözüm arıyor.

Vatandaşlar “evde öksürüğe ne iyi gelir?”, “evde tedavi ile öksürük nasıl geçer?” gibi sorulara cevap aramak için aktarların yolunu tutuyor.

Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Yetişkinlerde ve çocuklarda inatçı öksürük probleminin son bulması için bitkisel karışımlar, macunlar, çaylar ve doğal yöntemler oldukça talep görüyor.

En ufak boğaz enfeksiyonunda ya da gıcıklanma durumunda öksürük ortaya çıkabilir. Oluşan öksürük problemi uzun süre vatandaşların kâbusu oluyor. Uzun süre öksürük problemi yaşayan vatandaşlar doktorların uyguladığı tedavinin yanı sıra alternatif olarak aktarlardan bitkisel karışımlar tüketiyor.

Kış mevsimi ve salgın nedeniyle insanların daha çok bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlere rağbet ettiğini belirten Aktar Sedef Baraz, “Vatandaşlar çaydan ziyade bağışıklığını güçlendirmek ve öksürüğü önlemek için zencefilli bitkisel macun ve kış balını tercihe ediyorlar.” Dedi.

                Öksürük krizlerine karşı bitkisel macun önerisinde bulunan Baraz, balgam sökülmesine de iyi geldiğinin altını çizdi.

Genelde kış aylarında öksürük, grip ve nezle gibi şikâyetlerin çok olduğunu söyleyen Baraz, “Bağışıklık sistemini güçlendiren içinde arı sütü, polen olan ve bağışıklık sistemini tamamen yükselten bir kış macunudur. Kış aylarında vatandaşlar öksürük, grip ve nezle gibi şikâyetlerden geliyor. Biz de onlara bitkisel macun öneriyoruz. Bitkisel macun normal bildiğimiz arı sütü, polenlerden ayrı olarak içerisinde vitamin takviyeleri de olan daha çok meyan kökü, çam sakızı ve karanfille desteklenen ve bunun gibi birçok içerik çeşidi olan hem öksürüğe hem de bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılıyor.” Şeklinde konuştu.

Baraz, bazı vatandaşların öksürük problemi nedeniyle nefes bile almakta zorluk çektiğini aktardı.

Vatandaşların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için doğal yollar aradığını vurgulayan Baraz, “Bu aralar çok fazla grip ve öksürük salgını var. Vatandaşlar çaydan ziyade bağışıklığımızı nasıl güçlendirebiliriz dediklerinde bunları takviye edici gıda olarak tercih ediyorlar. Macununda bir dozajı var, bizim tavsiye ettiğimiz şekilde ya da kullanım talimatını okuyarak günde 1 defa kullanıyorlar.  Bu macunun çocuk dozu ve yetişkin dozu var. Tahta kaşık veya plastik kaşık ile kullanılan macun gruplarıdır.  Vatandaşlar bu macunu tükettikten sonra geri dönüş sağlıyor. Bize olumlu yönde şikayetlerinin azaldığında dair geri dönüşte bulunuyorlar.” İfadelerini kullandı.

Doğukan Vurgun