Vatandaşlar dolandırılma hikayelerini anlattı

Edirne'de 2024 yılı içerisinde 214 dolandırıcılık olayı yaşandı. Son yıllarda dolandırıcılık olayları teknolojinin gelişmesiyle çeşitli tuzakları beraberinde getiriyor. Baz Basın Yayın A.Ş Dijital Yayın Koordinatörü Ali Can Zeray, sokakta vatandaşlara hiç dolandırıldınız mı sorusunu yöneltti.

Vatandaşlar dolandırılma hikayelerini anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolandırıcılar vatandaşları türlü oyunlarla tuzağa çekiyor. Teknolojinin gelişmesi dolandırıcılık yöntemleri farklılaşıyor.

Sahte alışveriş siteleri, sms, hediye çeki mesajları ve daha birçok farklı yöntemi kullanan dolandırıcılar teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor.

Baz Basın Yayın A.Ş Dijital Yayın Koordinatörü Ali Can Zeray, sokakta vatandaşlara hiç dolandırıldınız mı sorusunu yöneltti. Vatandaşlar yaşadıkları dolandırılma hikayelerini anlattı.

Vatandaşlardan Şaban Akyürek, sms yöntemiyle ‘avukatım, hakkınızda dosya var’ mesajıyla dolandırılmaya çalışıldığını söyledi.

Mesaja inanım para yolladığını belirten Akyürek, durumu anlayınca üzüldüğünü aktardı.

Vatandaşlardan Ayberk Demir, cep telefonuna para yüklerken yaşadığı dolandırıcılık hikayesinden bahsetti.

Demir, “Kontür yüklerken oldu, ekrana bir şey geldi, telefonum böyle yanıp sönmeye başladı, yani telefonuma müdahale edemedim. Ondan sonra kapatmaya çalıştım telefonu, kapattım ama banka kartıyla bir kontür yüklemesi yapıyordum. O esnada da sürekli 500 500 500 500 sürekli çekildiğini gördüm, 2500 TL falandı. Şikayetçi oldum ama hiçbir şey olmadı geriye dönüş olmadı.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mahsun Küçükkaya da “İstanbul’da dolandırıldım. O yıllar cep telefonum vardı, akıllı telefonlar çıkmamıştı. Onu almıştım yeni, orada çalışıyordum. Bir arkadaş tarafından dolandırıldım. Abi dedi, telefon açabilir miyim dedi, biraz kullanacağım dedi. Ben de insanlık namına verdim telefonu. Sonra kaçtı, gitti. Peşinden de koşamadım, zıpçık gibi koştu.” Dedi.

Vatandaşlardan Semiha Çevik, “0800’lü hatlardan aradılar, o şeklide yani. Dolandırıldım derken hesaptan para gitti. Dolandırıldığını kimse söylemek istemez, dolandırılmayan insan yoktur.” Şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Banu Soydan ise “Çok sene önce kapıya geldi, uyku seti satıyor, ne olur al. Dedim almam. Kapıdan dedi abla azıcık şöyle geçebilir miyim buraya oturabilir miyim merdiven ayağına ben de aldım, sonra içeri aldım, sen oradan, buradan bir uyku seti bana. O sene de 150 lira çok büyük paraydı uyku setine. 20 seneyi geçmiştir, aldım uyku setini hiç güzel de değil. Çok adiymiş, dolandırıldım yani.” Diye konuştu.

Haber Merkezi