Vatandaşlar bitkisel takviyelerle vücut direncini güçlendirmek istiyor

Sonbaharın gelmesiyle birlikte gün içerisindeki sıcaklık farkının yüksek olmasına bağlı olarak grip ve soğuk algınlığı benzeri hastalıklarda artış yaşanıyor. Hastalıklara karşı vatandaşlar bitkisel takviyelerle vücut direncini güçlendirmek istiyor.

Vatandaşlar bitkisel takviyelerle vücut direncini güçlendirmek istiyor

Mevsim geçişlerinin etkisiyle birlikte grip hastalıklarında artış yaşanıyor. Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında sık görülen bu artış, insanların bağışıklık sistemlerinin mevsim değişikliklerine uyum sağlaması zorluğundan kaynaklanıyor. Grip, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteren hastalıkların bulaşma olasılığı da oldukça yüksek.

Uzmanlar, grip mevsimlerinde hijyen kurallarına ve ellerin sık sık yıkanmasına özellikle dikkat edilmesini öneriyor. Ayrıca grip aşısı yaptırmak, hastalığın yayılmasını ve ciddi komplikasyonları engellemeye yardımcı olabileceği aktarılıyor. Uzmanlar, kendi ve toplum sağlığını korumak için grip belirtileri gösteren kişilerin evden dışarı çıkmamaları ve hasta olduklarında sağlık kuruluşlarına başvurmaları konusunda çeşitli uyarılar yapıyor.

Hastalıklara karşı vatandaşlar metabolizmayı güçlendirecek alternatif ürünlere de yöneliyor.

Aktar Esat Güven, son günlerde gece-gündüz sıcaklıklarındaki farkla birlikte soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar nedeniyle çeşitli takviye ürünlere talebin artığını söyledi.

Kırgınlık öksürük yutkunma güçlüğü ateş gibi hastalıklara karşı bitkisel takviye ürünlerin vücut direncini artırdığını belirten Güven, “Rahatsız olan vatandaşlar doğal antibiyotik işlevi olan nar çiçeği ekinezya papatya hatmi adaçayı ıhlamur gibi bitkiler öneriyoruz. Bunlarla birlikte özellikle inatçı öksürüğü olanlara çörekotu-kekik yağ karışımı öneriyoruz. Ayrıca evde el altında bulunan malzemelerden de istifade etmelerinin iyileşme sürecini hızlandıracağını anlatıyoruz.” Dedi.

Güven, evdeki ürünlerle vücudu güçlendirecek takviyelerin hazırlanabileceğini dile getirdi ve şunları Kaydetti:

“Soğanı ezip zeytinyağı ve limon ile harmanlayıp tüketmelerini, pekmezin içine az tereyağı koyup hafif ısıtıp yemelerini, birde akşamdan bir bardak suyun içine  iç zarıyla birlikte koydukları cevizi sabah aç karına içmelerini ve sıcak-soğuk içecek tüketmemelerini tavsiye ediyoruz”

Doğukan Vurgun