Valilik makamı temsilen öğrencilere devredildi

Edirne Valisi Yunus Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak Mehmet Ruşen Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Feyza Öykü İn'e bıraktı.

Valilik makamı temsilen öğrencilere devredildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl 104’üncü kez kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Edirne Valisi Yunus Sezer görevini 1 günlüğüne öğrencilere devretti.

Sezer, ilk olarak makamında öğrencileri karşıladı. Daha sonra Mehmet Ruşen Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Feyza Öykü İn makam koltuğuna geçti.

İn, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak’la telefonla görüşerek okullardaki spor alanlarının çoğaltılması talimatını verdi.

Ardından İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’u telefonla arayan İn, okullardaki asayiş güvenliği konusundaki talimatlarını iletti.

Ardından Balkan ülkelerinden gelen çocuklarla buluşan Vali Sezer, burada yaptığı konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Çocukların ülke geleceği için çok kıymetli olduğuna değinen Sezer, “Ülke olarak bizler öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümünü, aynı zamanda da dünya üzerindeki çocuklara armağan edilen tek bayramı kutlamanın onurunu gururunu yaşıyoruz. Çocuk bayramı bizim açımızdan çok önemli. Çünkü devletimizi milletimizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın bu makamlara gelmesi. Onların iyi yetişmesi aslında geleceğin sahibi olan çocuklarımızın bayramdan öte belli bir sorumluluk ile onlara addedilen bu sorumlulukları görmeleri açısından Valilik makamına oturmaları, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı makamına oturmaları çocuklarımızın geleceğin emanetçisi olduğunun da göstergesi. Bu bayram sadece bizim bayramımız değil tüm dünya çocuklarına addedilen bir bayram. Bugün de Edirne’miz serhat ilimiz, çok birbirinden güzel birbirinden değerli misafirleri ağırlıyor.” Dedi.

Sezer, Edirne’ye 8 farklı ülkeden 199 çocuğun misafir edildiğini ifade etti.

Edirne’nin Osmanlıya başkentlik yaptığını hatırlatan Sezer, yapılan programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gün boyu etkinliklerin süreceğini ileten Sezer, “Akşam da çocuklarımızla beraber bir üniversite de senfoni orkestrasıyla bir konserimiz olacak. İnşallah böyle doya doya 23 Nisan’ı kutlamış olacağız. Tekrar hoş geldiniz sefa getirdiniz. Hepinizin 23 Nisanını tebrik ediyorum.” Diye konuştu.

Sezer, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler taktim etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin Edirne Valiliği bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Doğukan Vurgun