Vali Yardımcısı Ciğerci, beton yol çalışmalarını inceledi

Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Özel İdare tarafından yapılan beton yol uygulaması çalışmalarını inceledi.

Vali Yardımcısı Ciğerci, beton yol çalışmalarını inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de, silindirle sıkıştırılmış beton teknolojisiyle yapılan beton yol uygulaması, asfalt yola kıyasla maliyette yüzde 40'a varan tasarruf sağlıyor.

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi artan hammadde maliyetleri nedeniyle köyler arasındaki yollarda asfaltlama yerine beton yol kaplamasına geçti. KÖYDES projesi kapsamında yürütülen beton yol yapım çalışmalarını ziyaret eden Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Üyüklütatar - Karakasım merkez bağlantı yolu beton yol çalışmaları inceledi.

Ciğerci gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl özel idare olarak 15 kilometre yol serimini programa aldıklarını ve son etaba geçmek üzere olduklarını söyledi.

Karakasım yolu bağlantısının geçen yıl 6 kilometresini tamamladıklarını, bu yıl ise 4 kilometresini tamamlayarak 10 kilometrelik yolu bitireceklerini ifade eden Ciğerci, “Ayrıca il özel idaresi olarak bu yıl Edirne'de yatırım programımızda yer alan asfalt programlarımıza da bir yandan devam ediyoruz. Şu an İpsala'da Tevfikiye köyünde devam ediyoruz asfalt çalışmamıza. Toplamda yaklaşık 95 kilometre asfalt planladık bu yıl. Bu yıl yine keza stabilize programlarımız, yine bakım programlarımız, sahil yollarındaki bakım programlarımız devam ediyor. Geçen yıl biliyorsunuz yine sizlerle birlikte beton yolun avantajlarından bahsetmiştik. Bu yıl da yine yatırım programımıza beton yolu almış olduk. Gerçekten hem kullanışı hem konforu ve uzun yıllar dayanması yönünden beton yol Edirne'mize önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.

Edirne İl Özel İdaresi olarak Havsa şantiyesinde sıcak asfalt plenti kurduklarını duyuran Ciğerci, eylül ayı itibariyle özel idarenin kendi asfaltını üreteceğini aktardı.

Ciğerci, ilk etapta bu yıl içerisinde bir 35 - 40 kilometrelik bir planlama yapacaklarını dile getirdi ve şunları söyledi:

“Sıcak asfaltla hemen Eylül ayında köylerimizi buluşturmayı planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren köylerimizin yol anlamında niteliğini arttırmaya, senede belki 100 kilometreden yukarıya bir sıcak asfalt planlamayı düşünüyoruz. Bu noktada ayrıyeten bir başlık da KÖYDES programımızı açmak istiyorum. KÖYDES programımızda bu yıl 8 ilçemiz artı merkez ilçemizdeki köylerimizin toplamda 253 köyümüze 132 bin metrekare kilit parke taş yapmış olduk program kapsamında. Keza 2023 KÖYDES programımızda yüzde 90 seviyelerinde, sona gelmiş bulunmakta. Özel İdare yatırım programımızdaki yol uygulamalarımız da yaklaşık yüzde 80'ler civarında. İnşallah bu ayın sonu itibariyle yatırım programımızı tamamlayıp vatandaşlarımızın kullanımına, hizmetine açmayı planlıyoruz.”

Haber Merkezi