Vali Sezer'e sosyal denge sözleşmesi imzalanması için yetki verildi

İl Genel Meclisi kadrolu personelin verilecek tazminat için Edirne Valisi Yunus Sezer'e yetki verdi.

Vali Sezer'e sosyal denge sözleşmesi imzalanması için yetki verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi aralık 4. Birleşimi gerçekleştirildi. Toplantı meclis başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında yapıldı.

Yoklamanın alınması ve geçmiş toplantıya ait tutanakların okunmasının ardından Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünün sahil kesimindeki imar planına yapılan itirazlar görüşüldü.

Projenin 2. Etap Revizyon İmar Planına ilişkin yapılan 31 itiraz meclis üyelerinin oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi.

Daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna geçildi. Sosyal Denge Sözleşmesi ve Yetki Verilmesi hakkındaki raporu komisyon adına Komisyon Başkanı Şenol Kılıç okudu.

Kılıç, 1 Ocak 2024 tarihinden mahalli idareler seçimlerine kadar geçerli olmak üzere sosyal denge tazminatının ödenmesi ve diğer ödemelerin yapılmasına, ödenecek tutarlar ile sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika olan BEM-BİR-SEN ile sosyal denge sözleşmesi imzalanması için Edirne Valisi Yunus Sezer’e yetki verilmesine komisyon tarafından karar verildiğini açıkladı. Kılıç’ın açıklamasının ardından meclis üyeleri tarafından karar oy birliğiyle kabul edildi.

Konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, İl Özel İdaresi’nde sözleşmeden yararlanacak kadrolu memur ve sözleşmeli toplam 92 personelin bulunduğunu belirtti.

Edirne Valisi Yunus Sezer’in sosyal denge sözleşmesini en yüksek oranda imzalaması temennisinde bulunan Geçmiş, “Yerel yönetim hizmet koluna ilişkin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7’nci dönem toplu sözleşme gereği idaremiz kadrolu memur ve sözleşmeli personelin maaşlarına ilave olarak en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 120 oranında maaşla birlikte sosyal denge tazminatı ödenebilmektedir. Mevzuat gereği biz yetkiyi Sayın Valimize veriyoruz. Temennimiz, Sayın Valimizin sosyal denge sözleşmesini en yüksek oranda imzalamasıdır.” şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun