Vali Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, İpsala ve Meriç İlçelerindeki üretici kadınlarla bir araya gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üretici kadınlardan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Dilek Kırbıyık, emekçi kadınlara başarılar diledi.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, üreten kadınlara destek olmak amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor.  İpsala Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi, Sarıcaali Köyü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Meriç Alibeyköy ve Küpdere Kooperatiflerini ziyaret eden Kırbıyık, kadınların yaptığı el emeği göz nuru ürünleri inceledi.

İmalathaneleri ziyaret eden Vali Kırbıyık’ın Eşi Dilek Kırbıyık, kadın elinin değdiği her yerde başarının olduğunu ve ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağladıklarını ifade etti.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık’ın ziyaretlerinde Meriç İlçe Kaymakamı Uğur Kapar, Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Bali de eşlik etti.

Kooperatiflerde ve tıbbi aromatik bitkiler sahasında birtakım incelemelerde bulunan Dilek Kırbıyık, ilk coğrafi işaretli ürünü olan Meriç Yer Fıstığı hakkında kooperatif yetkililerinden bilgi aldı.

Meriç Yer Fıstığı üretimini artırma ve ürün çeşitliliğini fazlalaştırmak için hep birlikte çalışacaklarını belirten Kırbıyık, ilçede geçen yıl kurulan Tıbbi Aromatik Bitkiler sahasındaki ürünler hakkında üyelerden bilgi alıp, alternatif ürünlerin artırılmasına yönelik gereken desteğin sağlanacağını söyledi.

Hem istihdama, hem de ekonomiye katkı sağlayan girişimci kadınları kutlayan Kırbıyık, kadınları destekleyici proje ve çalışmaları desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Ziyaretten memnuniyet duyan girişimci ve üreten kadınlar, Vali Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatiflerinde yer alan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerin gerek pazarda, gerekse internetten satışını yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Özlem Ceylan