Vali Kırbıyık, Pazarkule Sınır Kapısı bağlantı yolunda incelemelerde bulundu

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve Karayolları İstanbul Bölge Müdürü Turgay Çolak TEM otoyolunun bağlantı noktasından Pazarkule'ye kadar uzanan 7,6 kilometrelik yol çalışmasını yerinde inceledi. Yolun bir bölümü ve kavşak noktasının tamamlandığını belirten Vali Kırbıyık, güzel bir iş olduğunu ve tamamlandığında Edirne'ye büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

Vali Kırbıyık, Pazarkule Sınır Kapısı bağlantı yolunda incelemelerde bulundu

 

 

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Karayolları İstanbul Bölge Müdürü Turgay Çolak ile birlikte TEM otoyolu bağlantı noktasından Pazarkule Sınır Kapısı’na kadar uzanan yol çalışmasını inceledi.

                En son bölge müdürlüğü ile birlikte 22 Ağustos’ta inceleme yaptıklarını dile getiren Vali Kırbıyık, TEM otoyolunun bağlantı noktasından Pazarkule’ye kadar 7,6 kilometrelik yol çalışmasının devam ettiğini belirtti.

“Tamamlandığında ilimize büyük katkı sağlayacak”

Proje içerisinde yer alan güzergahlardan bahseden Vali Kırbıyık, “Bunun içerisinden Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü de dâhil olmak üzere. O zaman geldiğimizde alt bölümde temel çalışmaları yapılıyordu. Şimdi gördük ki yolun bir bölümünde kavşakta dâhil olmak üzere çalışmalar tamamlandı. Bir şeridinde BSK yapımı tamamlandı. Kalan kısımdaki çalışmalar da devam ediyor. Gelecek yıl da burada inşallah önemli bir mesafe kat etmiş olacağız. Bu vesileyle yürütülen çalışmalarla ilgili olarak başta Ulaştırma Bakanımıza, karayolları genel müdürlüğüne, bölge müdürlüğümüze, yüklenici firmaya ve denetimini üstlenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Güzel bir iş oluyor bir an evvel tamamlandığında ilimize büyük katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz” dedi.

Çalışmaları yerinde denetlediklerini söyleyen Karayolları İstanbul Bölge Müdürü Turgay Çolak, çalışmaların hızla devam ettiğini aktardı.

“Çalışmalarımızı hızlı şekilde tamamlayıp gelecek yıl buradan TEM otoyoluna bağlanacağız”

Çalışmaların 2023 yılı sonunda bitirilmesini hedeflediklerini ifade eden Çolak, “Önceki yıllarda bin 943 metrelik Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nü tamamlamıştık. Şimdi 1 kilometrelik Pazarkule ile Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü arasındaki kesimi de tek yön olarak açıyoruz. Hedefimiz 2023 yılına kadar bin 204 metrelik Yıldırım Beyazıt Viyadüğünü de tamamlayarak 7,6 kilometrelik yolumuzu Pazarkule Sınır Kapısı ile TEM arasını bitirip 2023 sonunda hizmete açmak olacaktır. Çalışmalarımız bu yönde ilerliyor. Herhangi bir problemimiz yok. Tüm alt yapı sorunlarımızı çözdük. Çalışmalarımızı hızlı şekilde tamamlayıp gelecek yıl buradan TEM otoyoluna bağlanacağız” diye konuştu.

Doğukan Vurgun