Uzmanlar uyarıyor! 'Hastalıklardan bağışıklığınızı güçlü tutarak korunabilirsiniz'

Havaların soğumaya başlaması ve kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması nezle ve grip gibi hastalıkları da beraberinde getiriyor. Uzmanlar kışın bağışıklığı güçlü tutmak için beslenme düzenine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Uzmanlar uyarıyor! 'Hastalıklardan bağışıklığınızı güçlü tutarak korunabilirsiniz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzmanlar hastalıklardan bağışıklığı güçlü tutacak besinlerle korunabileceği yönünde tavsiyelerde bulunurken, en uygun şekilde doğal besinler tüketerek güçlü bağışıklığa sahip olunabileceğine dikkat çekiliyor.

“Sağlıklı beslenme hastalıklardan koruyor”

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerilerde bulunan Diyetisyen Işıl Özverim, kış mevsiminde hasta olmamak ve korunmak için sağlıklı beslenmenin büyük önem taşıdığını belirtti.

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte hastalıkların da arttığını belirten Diyetisyen Işıl Özverim, kapalı alanlarda geçirilen zamana bağlı olarak da bulaş riskinin arttığına dikkat çekti.

“Stres bağışıklığı olumsuz etkiliyor”

Bağışıklık sistemini yükseltmek için stres faktörlerini en aza indirmek gerektiğini söyleyen Özverim, “Yeterince uyumak, el hijyenine çok dikkat etmek, ideal kilomuzda olmak ve doğru beslenmek en temel ilkeler arasında diyebiliriz özellikle bu dönemde bir Diyetisyen olarak beslenme düzeninizde renkli sebze ve meyvelere yer vermenizi, rafine şeker ve karbonhidrattan uzaklaşmanızı tavsiye ediyorum. Gün içerisinde ayrıca yeşil alanlarda yapacağınız hafif tempolu yürüyüşler ve hafif egzersizler kan basıncını düşürdüğü için hem sizi kalp hastalığı, felç gibi rahatsızlıklardan koruyacak hem de bağışıklık sisteminizi yükseltecektir” şeklinde açıklamada bulundu.

“Bol bol C vitamini tüketilmeli”

Hastalıklardan korunmada C vitamini tüketmenin büyük önem taşıdığını söyleyen Özverim, limon, portakal, mandalina gibi meyvelerin yanı sıra diğer bitkilerden de yararlanmak gerektiğini aktardı.

Bağışıklığı güçlü tutmak için evde bitki çayı da yapılabileceğini belirten Özverim, 1 çay kaşığı hibiskus, 1 tatlı kaşığı ıhlamur çiçeği, 3 karanfil, 1 tarçın çubuğu, 1 defneyaprağı, elma kabuğu karıştırılabileceğini ifade etti.

 Tüm bitkilerin bir kupa kaynar suda 5 dakika üstü kapalı bir şekilde demlendirilmesi gerektiğini söyleyen Özverim, tatlandırmak için ise 1 tatlı kaşığı bal kullanabileceğini aktardı.

Burcu Temel