Uzmanından 'cilt tipine uygun doğru güneş kremi kullanılmalı' uyarısı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yaz sıcaklarını aratmayan günler nedeniyle vatandaşlar, zararlı güneş ışınlarından korunmak için cilt tipine uygun güneş kremi arayışına girmeye başladı. Dermokozmetik Uzmanı Seçil Fidan Kayrım, Cilt tipine göre doğru güneş kremi ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Uzmanından 'cilt tipine uygun doğru güneş kremi kullanılmalı' uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin yaklaşması ve havaların ısınmasıyla birlikte güneş yüzünü göstermeye başladı. Vatandaşlar, güneş ışınlarına karşı koruyucu materyallere başvuruyor.

Cilt tipine göre doğru güneş kremi seçimi ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan Dermokozmetik Uzmanı Seçil Fidan Kayrım, Cilt grubuna göre güneş kremi kullanmanın çok önemli olduğunu ve aksi takdirde akne, cilt kanseri ve siyah noktaların çoğalmasına gibi hastalıklara sebep olabileceğini söyledi.

Güneş ışınlarının daha fazla hissedilmesi ve zararlı UV ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanmanın faydalarına değinen Kayrım, Güneş kremlerinin cildi zararlı UV ışınlarından koruyarak kansere yakalanma riskini azalttığını aktardı.

"PARFÜMERİ VE MARKETTEN GÜNEŞ KREMİ ALMAYIN!"

Uzmanlar tarafından önerilen uygun güneş kreminin alınmasını tavsiye eden Kayrım, “Güneş koruyucularının medikal olması, hekimler tarafından önerilmesi ve içerisinde SPF yani mavi koruma olması çok önemli. Markette satılan güneş kremlerinin sağlıklı olmadığını her zaman söylüyoruz. Cilt için oldukça öneme sahip olan bu ürünler bu tür yerlerden alınmamalıdır. Sahte ürünler çeşitli cilt problemlerine yol açabilir. Uygun fiyatlı olarak alınan ürünlerde koruyucu etken maddeler yok ve farklı maddelerin birleşimiyle oluşturulan kremler cilt sağlığı açısından oldukça zararlı. Eczanelerimizde artık Dermokozmetik uzmanlarımız var ve medikal eğitim alıyorlar o yüzden eczanelerde başvurularak alınırsa daha sağlıklı olur” ifadelerine yer verdi.

"CİLT DAHA FAZLA HASSASLAŞIYOR"

Güneş kremi kullanılmadığında cildin daha da çok hassaslaştığını aktaran Kayrım, “Güneş kremi kullanılmadığında cilt daha fazla tahriş olup kanser hücresine daha yatkın olur. Direkt güneş ışınlarına maruz kalmak cilt kanserini tetikleyebiliyor. UV ışınları cildimiz için oldukça zararlı bu ışınlardan korunmak ve cilt kanserini önleyebilmek içim güneş kremi kullanılmalı” dedi.

Cilt grubuna göre güneş kremi kullanmanın çok önemli olduğunu söyleyen Kayrım, Kuru, karma, hassas alerjik ve akne eğilimli 4 cilt tipi olduğuna değinerek, herkesin kendi cilt tipine uygun olan güneş kremini kullanması gerektiğine değindi.

"SİYAH NOKTA VE AKNELERİN ÇOĞALMASINA SEBEP OLUR"

Cilt tipine uygun güneş kremi kullanmanın önemini vurgulayan Kayrım, “Yağlı bir cilde sahip olan birisi krem bazlı bir güneş kremi kullanırsa ciltte daha fazla yağlanmaya neden olur. Akne eğilimli ve karma ciltlerde, cilt sürekli yağlanır. Krem bazlı bir güneş kremi kullanılırsa bu ciltler daha fazla yağlanır ve sonucunda siyah nokta ve aknelerin çoğalmasına sebep olur. Dermokozmetik uzmanları güneş kremi alacak kişilerin cilt tipi uygunluğuna göre güneş kremi öneriyor. Bu nedenle uygun bir güneş kremi seçmek cildimizi korumak için daha sağlıklı olur” Dedi.

"GÜNEŞ KREMİ 4 MEVSİM KULLANILMALI"

Güneş kreminin 2-3 saatte bir sürülmesinin cilt için daha sağlıklı olduğunu belirten Kayrım, bu sayede koruma düzeyinin daha da arttığına vurgu yaptı.

Güneş kreminin 4 mevsim kullanılmasının büyük faydası olduğunu vurgulayan Kayrım, “Güneş kremi sadece yaz aylarında zararlı güneş ışınlarından korunmak için değil aynı zamanda kış aylarında da zararlı UV ışınlarından korunmak için günde 1 kere kullanılmalı.  Güneş kremleri içerisindeki besleyici ve onarıcı maddeler içerir bu maddeler bizleri kanserden korur. Güneş kremini düzenli kullanmak cilt sağlığımız için önemli bir yere sahip. Güneş kremi her yıl taze alınmalı.  Yıl içerisinde kullanılan güneş kremi bir sonraki yıl kullanılmamalı. Güneş kremi düzenli kullanımda yıl içerisinde bitmiş olacaktır” ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme