Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Edirne'de faaliyete başladı

Edirne'de Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Ahmet Arda, düzenlediği basın toplantısı ile faaliyete başladıklarını duyurdu.

Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Edirne'de faaliyete başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Ahmet Arda, basın mensupları ile bir araya gelerek yapacakları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen toplantıya UMFED yönetim kurulu üyeleri Ahmet Arda, Aslan Kıyunat, Taner Alkan, Mehmet Ali İpek, Okan Mercan, Zuhal Aytar, Mübeccel Battal, Vedat Topçu, Muharrem Tilan, Âdem Baş, Mustafa Oral, Necdet Arda, Arif Tuna, Ali Dündar, Şerafettin Kula, Sunday Tuna, Şerafettin Baş, Emine Tilan ve Müzeyyen Tokat Arda katıldı.

Yönetim kurulunun hazır olduğunu belirten Arda, projelerini anlattı. Bağımlılıkla mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu aktaran Arda,  Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu'nun en az bir kişiyi kurtarmayı hedefleyerek yola çıktığını belirtti.

Bir kişiyi kurtarmanın insanlığı kurtarmak olduğunu söyleyen Arda, Amaçlarının halka hizmet hakka hizmet olduğuna değindi.

"Mücadelede en güçlü silah eğitimdir"

Mücadelede en güçlü silahın bilinçlenme ve eğitim olduğunu belirten Arda,  "Toplum olarak uyuşturucunun gerçek yüzüyle yüzleşmeli, gençlerimize, ailelere ve eğitim kurumlarına bu konuda destek olmalıyız. Ön yargılardan arınarak bağımlılığın arkasında ki gerçekleri anlatmak sorunun çözümüne giden yolda bir adım atmaktır. Bağımlılıkla mücadele tek başına yapılacak bir şey değildir. Aileler, dostlar, komşular bir araya gelerek destek ağları oluşturmalı, bağımlılıkla mücadele eden bireylere yardım eli uzatılmalıdır. Empati ve anlayış bu zorlu süreçte önemli bir etkendir, unutulmamalı ki eğer komşunun çocuğu uyuşturucuya bulaştıysa senin çocuğunun garantisi yoktur onun için hep birlikte mücadele etmeye mecburuz. Bu doğrultuda federasyon faaliyetlerimizi daha sağlıktı ve etkin bir şekilde yürütebilmemiz için valilik, belediye, emniyet müdürlüğü siz basın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının da görüş ve tavsiyelerine ihtiyacımız olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Çocukları madde bağımlılığına kaptırmamak için gece gündüz çalışmalarına devam edeceklerini belirten Arda, "Özellikle son 10 yıl içerisinde gelişen teknoloji ile bu maddelerin gerek internet aracılığıyla ile gerek sosyal medyayla ulaşımı kolaylaşmakla kalmamış kullanım yaşını da düşürmüştür. Yeni nesle temiz ve sağlıklı bir gelecek sunabilmek için toplumumuzun her bireyine ulaşarak bağımlılık döngüsünü bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Doğukan Vurgun