Üniversite öğrencilerinin sessiz yürüyüşü devam ediyor

Edirne'de Tıp Fakültesi öğrencilerinin terör, soykırım ve işgale karşı tepki göstermek amacıyla başlattığı sessiz yürüyüş bu hafta da devam etti.

Üniversite öğrencilerinin sessiz yürüyüşü devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’deki Eski Cami önünde bir araya gelen tıp fakültesi öğrencileri ve hekimler, ellerinde dövizler ve pankart ile sessiz yürüyüş yaparak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

öğrenciler, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Saraçlar Caddesi'ne yürüdü. Grup adına açıklama yapan Muammer Morkoç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Gazze halkının zor günler yaşadığını belirten Morkoç, "Su vanalarını kapatan, tarlaları bombalayan ve kente gıda girişlerini engelleyen İsrail, bunları tüm dünyanın gözü önünde, saklamaya dahi gerek görmeden alenen gerçekleştiriyor. Bombaların ve kitle imha silahlarının dehşetinden kurtulabilen insanlar, yetersiz beslenme, susuzluk ve salgın hastalıkların pençesinde ölüme mahkum ediliyorlar." dedi.

İsrail'e destek veren ülkelerin ve firmaların boykot edilmesi çağrısında bulunan Morkoç, Gazze'deki sağlık çalışanlarının tüm tehlikelere rağmen çalışmayı sürdürdüklerini aktardı.

İsrail'in bu savaşı kaybedeceğini ve insanlığın kazanacağını söyleyen Morkoç, "Yıkılan hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak. İnsanlık dışı eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüş kervanımıza ses olmaya davet ediyoruz" dedi.

İpek Esma Çeşme