Üniversite öğrencilerinin katılımıyla yapılan tatbikat gerçeği aratmadı

Deprem ve afetlere karşı hazırlanan plan çerçevesinde üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçeğini aratmayan tatbikat yapıldı.

Üniversite öğrencilerinin katılımıyla yapılan tatbikat gerçeği aratmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite ve kurumun sivil savunma amirliği iş birliğinde gerçeği aratmayan tatbikat nefes kesti. Tatbikat çerçevesinde AFAD, itfaiye, 112 Acil Sağlık görevlileri ve UMKE ekipleri Üniversitenin Ayşekadın Yerleşkesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi önünde hazır bulundu.

Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi önünde tüm personel ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı ve nefes kesti. Tatbikatta öğrendikleri sonrası birçok üniversite öğrencisi AFAD gönüllüsü oldu.

Deprem, yangın gibi afetlere hazırlık çerçevesinde gerçekleştirilen tatbikat, senaryo gereği personelin "çök kapan" taktiği ile bir süre bekledikten sonra içeriden tahliye edilmesi ile başladı. içeride mahsur kalan bir kişi AFAD ve üniversitenin arama kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden kurtarıldı.

Mutfakta çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, dumandan etkilenen ve mahsur kalan bir kişi bulunduğu yerden kurtarıldı. Yaralılar ve afetlerden etkilenenler yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansa bindirildi.

26'ncı etkinlikte öğrencilerle bir araya geldiklerini söyleyen Sivil Savunma Amiri Hüseyin Türkel, Ülkemizin yüzde 66 gibi bir oranında karşı karşıya kalacağı düşünüldüğünde bu bilinçlendirici eğitimlerinin daha da devam edebilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Öğrencilerin bu eğitimlerle hem kendilerini geliştireceğini hem de etrafındakileri kollama yönünde bilgilenmiş olacağını aktaran Türkel, etkinliğe 600 öğrencinin katılım sağladığını ve bugüne kadar yaptıkları etkinliklerde 4 bin 500'e yakın öğrenciye bu eğitimi vermiş olduklarını dile getirdi.

"Tatbikatı izlerken çok etkilendik"

Tatbikata katılan Üniversite öğrencisi Merve Tuser, tatbikatı izlediklerinde çok etkilendiklerini fakat böyle bir durumla karşılaştıkları zaman neler yapıp neler yapmayacağı konusunda da bilgilendirilmiş olduklarını ifade etti.

Depremlerin ve yangınların çok üzücü durumlar olduğunu belirten Tuser, yangına uykusunda yakalandığı ve bu yüzden AFAD Gönüllüsü olarak herhangi bir afet durumunda insanlara fayda sağlamak istediğini aktardı.

Tatbikat sonrası öğrendiklerinin kafasında pekiştiğini ve sonrasında AFAD gönüllüsü olduğunu Üniversite öğrencisi Sare Öksüz, tatbikatı izlerken deprem korkusunu yendiğini ve afet anında alınacak önlemleri öğrendiklerini söyledi.

AFAD gönüllüsü olma konusunda da kararsız olduğunu aktaran Öksüz, bu yapılan tatbikatla insanlara yardım etmeyi ve afet anında yapılması gerekenleri öğrendikten sonra  AFAD Gönüllüsü olmak için kaydını yaptırdığını ifade etti.

Özlem Ceylan