Üniversite öğrencileri geldi, çarşı-pazarda hareketlilik arttı

Öğrenci şehri olarak bilinen Edirne'de üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte hareketlilik yaşanmaya başladı. Yaşanan hareketlilik çarşı pazara yansıdı, esnafın yüzü güldü.

Üniversite öğrencileri geldi, çarşı-pazarda hareketlilik arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

40 bin civarında öğrenci kontenjanına sahip Trakya Üniversitesi’ni kazana öğrencilerin kente gelmesiyle birlikte alışveriş hareketliliği yaşanmaya başladı. Kentte her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı da bu kalabalıktan nasibini aldı.

Edirne’ye gelen 40 bin civarında üniversite öğrencisi aileleriyle birlikte kentteki esnaftan alışveriş yapıyor ve yemek yiyor. Edirne’de yaz sezonunda gurbetçi ve Bulgar turist yoğunluğunun ardından şimdi ise yaklaşan eğitim öğretim dönemi öncesi yaşanan öğrenci hareketliliği esnafa can suyu oluyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını yaparak müşterilerini beklemeye başlayan pazar esnafı, hem Bulgar turist yoğunluğu hem de üniversite öğrencilerinin gelişi nedeniyle çifte bayram yaşadı. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte kışlık alışveriş telaşına giren vatandaşlar da pazarın yolunu tuttu.

"Pazarımızda gözle görülür bir hareketlilik var"

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte pazarda hareketliliğin arttığını söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Y. Barış Atkoşan, "Havaların soğumaya başlaması ile birlikte tezgahlar kışlık ürünlerle doldu, vatandaşlarımız da hazırlık yapmak için pazarın yolunu tuttu. Üniversite öğrencileri tarafından da pazarımız ciddi anlamda biliniyor.Önceki dönemlerden de öğrencilerimizin pazara ilgisi yoğundu. Yine birbirlerine tavsiye edenler aracılığı ile pazarımızda hareketli günler yaşanıyor. Tabi üniversitelerin açılması ile aileleriyle birlikte buraya gelen öğrencilerimizin pazardan ihtiyaçlarının karşılaması ve alışveriş yapmaları noktasında da onların da ilgisi var. Önümüzdeki haftalarda hareketliliğin daha da artmasını bekliyoruz. Kentteki hareketlilik arttıkça, pazarda da bereket artıyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan