Uluslararası Öğrenciler Ebru Sanatı atölyesinde bir araya geldi

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Kent Müzesi'nde Ebru Sanatı Atölyesi etkinliği düzenlendi.

Uluslararası Öğrenciler Ebru Sanatı atölyesinde bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Edirne'de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik etkinlikler devam ediyor. Osmanlı'dan günümüze gelen ebru sanatı uluslararası öğrencilere tanıtıldı. Etkinlikte geçmişe ait kültürü öğrenmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte uluslararası öğrenciler elleriyle düzenledikleri ebru sanatı eserlerini görücüye çıkardı.

2023 2024 eğitim-öğretim yılında Edirne'ye gelen uluslararası öğrencilerle birlikte Osmanlı'dan günümüze gelen Ebru sanatını tanıştırmak istediklerini belirten Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altun, ilerleyen haftalarda mis meyve sabunu yapımı ve Edirnekâri atölyeleri de gerçekleştireceklerini söyledi.

2013 yılından beri Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Osmanlı'ya başkentlik yapmış Serhat Şehri Edirne'de misafir öğrencilere kültür, örf, adet ve gelenekleri tanıtıp bundan sonraki hayatlarında başarılı bireyler olmaları için mücadelelerinin süreceğini söyleyen Altun, ücretsiz şekilde akademi programları ve sertifikalı-sertifikasız programlar düzenlediklerini aktardı.  

Edirne'de okuyan 4 bin 657 uluslararası misafir öğrenci olduğunu söyleyen Altun, aktif olarak 900 öğrenci ile bu ve bunun gibi programlar düzenlediklerini ifade etti.

 Yeni projelerin hazır olduğunu belirten Altun, İçişleri Bakanlığı'na projeler sunduklarını ve hız kesmeden programlara devam edeceklerini söyledi.