Uluslararası Edirne Maratonu'nun tarihi değişti

21 Nisan 2024 Pazar günü yapılması planlanan 9. Uluslararası Edirne Maratonu aynı tarihteki Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) olması nedeniyle 1 Eylül'e ertelendi.

Uluslararası Edirne Maratonu'nun tarihi değişti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, düzenlediği toplantıyla maratonun yeni tarihini açıkladı. Uluslararası Edirne Maratonu’nu belirlerken hassas davrandıklarını söyleyen Akdağ, sporcu dostu olduklarını ve bu işin ekonomik boyutlarını da göz önüne aldıklarını ifade etti.

Etkinliğin daha sağlıklı yapılabilmesi için erteleme kararı aldıklarını belirten Akdağ, "Biz tarihi belirlediğimizde Yükseköğretim Kurulunun sınav takvimi açıklanmamıştı. Yine aynı şekilde şehirdeki etkinlik takvimi belli değildi. 21 Nisan'da ALES var. Biz de çok geç kalmadan maratonun tarihini 1 Eylül olarak güncelledik" dedi.

"Edirne'ye ve Ülkemize yakışır bir organizasyon yapacağız"

21 Nisan tarihinde üniversitelerin açık olduğunu ve Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında konaklama imkânı olmadığını hatırlatan Akdağ,  "Eylül ayında üniversiteler kapalı ve bütün sporcular öğrenci yurtlarında cüzi rakamlarla konaklama imkanına sahip olacaklar. Bu süreçte özellikle bu tür koşulara katılan master atletlerin çoğunluğu belli bir yaş kategorisinin üzerinde emekli kesimler. Bu insanlar kendilerini ifade etmek için her hafta koşulara gidiyorlar. Bu insanlar için sporun ekonomik yanı çok daha ön plana çıkıyor. Bu sebepten dolayı konaklama giderlerini azaltmak, bu insanların bunun dışında başka koşullara gidebilmesinin yolunu açmak adına gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.

Kayıt yaptıran sporcuların tarihlerini 1 Eylül’e aktardıklarını belirten Akdağ, Maratonu 1 Eylül’de ülkeye ve Edirne'ye yakışır şekilde gerçekleştireceklerini ifade etti. Akdağ, maratona kayıtların "edirnemaratonu.org.tr" adresinden yapılabildiğini hatırlattı.

Doğukan Vurgun