Uluslararası 4. Edirne Kupası yüzme müsabakalarının ilk günü tamamlandı

Uluslararası 4. Edirne Kupası yüzme müsabakaları Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda başladı. Sporcular dereceye girebilmek için kulaç attı.

Uluslararası 4. Edirne Kupası yüzme müsabakalarının ilk günü tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Edirne Kupası’nda yüzme müsabakaları açılış seremonisiyle başladı. Seremonide Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından müsabakalara geçildi.
Turnuvanın ilk günü 400 metre karışık yarışlarıyla başladı. Sonrasında 1500 metre serbest, 200 metre kelebek, 50 metre kurbağalama, 50 metre sırtüstü ve 100 metre serbest yarışları yapıldı.
Dereceye giren sporculara ödülleri AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne Temsilcisi Ayhan Dinç taktim etti.
Edirne Kupası 2024 yılında gerçekleştirilecek Paris Olimpiyatları öncesi ilk akredite hazırlık müsabakası özelliğine de sahip. Müsabakalarda olimpiyat barajını aşan sporcular olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazanıyor. Kıyasıya mücadele eden sporcular barajı geçerek olimpiyat oyunlarına katılabilmek için kulaç atıyor.
Edirne Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan müsabakalara Türkiye, Portekiz, Kuzey Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Gürcistan ve Moldova'dan 402 sporcu katılıyor.
Yarışlar 19 Mart Pazar gününe kadar devam edecek.