Uluslararası 4. Edirne Kupası sona erdi

Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda devam eden Uluslararası 4. Edirne Kupası yüzme müsabakaları sona erdi. Dereceye giren sporcular törenle madalyalarını aldı.

Uluslararası 4. Edirne Kupası sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Edirne Kupası’nda yüzme müsabakaları sona erdi. Müsabakaların 3’üncü gününde 400 metre serbest, 200 metre kurbağalama, 200 metre sırtüstü, 100 metre kelebek ve 50 metre serbest kategorilerinde seçme ve final yarışları gerçekleştirildi.

Turnuvanın son gününde sporcular final yarışlarına kıyasıya mücadele etti. Sporcular dereceye girebilmek için çaba gösterdi.

Dereceye giren sporculara ödülleri Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne Temsilcisi Ayhan Dinç, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Güven Duvan tarafından taktim edildi.

Edirne Kupası 2024 yılında gerçekleştirilecek Paris Olimpiyatları öncesi ilk akredite hazırlık müsabakası özelliğine de sahip. Müsabakalarda olimpiyat barajını aşan sporcular olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazanıyor. Kıyasıya mücadele eden sporcular barajı geçerek olimpiyat oyunlarına katılabilmek için kulaç atıyor.

Edirne Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan müsabakalara Türkiye, Portekiz, Kuzey Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Gürcistan ve Moldova'dan 402 sporcu katılıyor.

Uluslararası 4’üncü Edirne Kupası da büyük bir rekabetin yaşandığını belirten Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Güven Duvan, seyircilerin keyifli karşılaşmalar izlediğini söyledi.

Yarışmaya katılan sporcuların dereceye girebilmek için çaba sarf ettiğini anlatan Duvan, "Keyifli bir organizasyondu hepimiz için. Sezon ortası olmasına rağmen sporcular en iyi derecelerine yakın dereceleri, bazen de en iyi derecelerini yüzdüler. Güzel gelişmeler kaydettik bu organizasyonda. 27-30 Nisan tarihlerinde yine Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda milli takım seçme yarışları yapılacak. Orada daha iyi dereceler göreceğimizi düşünüyorum." Dedi.