Ulus Pazarı'nda kışlık alışveriş yoğunluğu yaşandı

Eylül ayı ile birlikte havaların soğumaya başlamasının ardından kışlık alışverişine başlayan vatandaşlar Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı'nın yolunu tuttu.

Ulus Pazarı'nda kışlık alışveriş yoğunluğu yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan pazarda, Bulgaristan’dan gelen vatandaşların çoğunlukta oluşu bu hafta da dikkat çekti. Öte yandan havaların soğumaya başlaması ile birlikte kışlık ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar yine Ulus Pazarı'nın yolunu tuttu. Özellikle komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen birçok turist de sabahın erken saatlerinden itibaren cadde ve sokakları doldurdu.

Komşu ülkelerden gelen yabancı turistler özellikle Cuma günlerini tercih ediyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı. Tekstil, kozmetik, ev eşyası, meyve ve sebze gibi ürünlerin yer aldığı pazarda her hafta olduğu gibi bu haftada yoğunluk yaşandı.

Turistlerin kentteki en önemli uğrak noktalarından olan Ulus Pazarı bu hafta adeta dolup taştı. Kent esnafı oluşan yabancı turist yoğunluktan oldukça memnun gözüküyor. Müşterilerin büyük bir bölümünün Bulgar vatandaşlarından oluştuğunu aktaran Pazar esnafı, işlerin hareketliliğinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Burcu Temel