Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmadı

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı'nda bu hafta adım atacak yer kalmadı. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra öğrenciler ve kent halkının da uğrak noktalarından olan Pazar bu hafta doldu taştı.

Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan kış mevsimi öncesi özellikle kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için Ulus Pazarı’nın yolunu tutan vatandaşlar kalabalık görüntüler oluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren gerek kendi araçlarıyla gerekse tur otobüsleriyle kente gelen Bulgar turistler de neredeyse tüm ihtiyaçlarını Ulus Pazarı’ndan karşıladı.

Gıdadan giyime, kozmetikten ev eşyasına kadar birçok ihtiyacını Edirne’den karşılayan Bulgar turistler, Pazar esnafının yüzünü güldürüyor. Yaklaşan kış mevsimi öncesi kazak, mont ve ceketler tezgâhtaki yerini alırken, Bulgar vatandaşlar da beğendikleri ürünleri alarak araçlarının bagajlarına doldurdu.

İşlerimiz hareketlenmeye başladı

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlardaki kıyafetlerin de kazak, mont, ceket gibi ürünlerden oluştuğunu aktaran Pazar esnafı Salim Mızrak, “Yazın Bulgar vatandaşların gelişleri olukça azalmıştı. Tatile ve denize gittikleri için Pazar da boş kalmıştı. Eylül ayı ile birlikte okullar açıldı herkes evine döndü. Üniversite öğrencileri de gelmeye başladı. Böylece hareketlilik pazara da yansıdı. İşlerimiz hareketlenmeye başladı” dedi.

Burcu Temel