Ulus pazarı, soğuk ve yağışlı havaya rağmen doldu taştı

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ulus Pazarı, soğuk ve yağışlı havaya rağmen doldu taştı.

Ulus pazarı, soğuk ve yağışlı havaya rağmen doldu taştı

Aralık ayının başlaması ile birlikte kış mevsimi de etkisini göstermeye başladı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen çarşı ve pazarda kalabalık görüntüler oluştu. Kentte her hafta Cuma günü kurulan ve sosyete pazarı olarak da adlandırılan Ulus Pazarı, soğuk ve yağışlı havaya rağmen en hareketli günlerinden birisini yaşadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlarını hazırlayan pazar esnafı, müşterilerini beklemeye başladı. Ekonomik ve uygun fiyatlı ürün bulabilmek isteyen vatandaşlar pazarın yolunu tuttu. Özellikle kışlık kazak, bot, mont, yelek, çorap, pijama gibi ihtiyaçlarını karşılamak için pazara gelen yerli ve yabancı birçok vatandaş, tezgâhları didik didik etti.

En çok da dökme ürün satan esnafın tezgâhlarının önünde yoğun kalabalığın oluştuğu görüldü. Gıdadan giyime her türlü ihtiyacını kentteki çarşı ve pazardan karşılayan Bulgar turistlerin de pazara yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Satışların güzel gittiğini söyleyen Pazar esnafı, yaklaşan yılbaşı öncesi alışverişlerin daha da hareketlenmesini beklediklerini belirtti.

İpek Esma Çeşme