Ulus Pazarı en kalabalık günlerinden birisini yaşadı

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Ulus Pazarı, en kalabalık günlerinden birisini yaşadı.

Ulus Pazarı en kalabalık günlerinden birisini yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesinin ardından bir süre yaşanan durgunluk sonrası çarşı ve pazarda yeniden hareketlilik başladı. Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı, havanın da güneşli olmasına bağlı olarak doldu taştı.

Özellikle komşu Ülke Bulgaristan ve Yunanistan'dan turlarla ve kendi araçlarıyla günübirlik alışverişe gelen turistler, sabahın erken saatlerinden itibaren çarşı ve pazarın yolunu tuttu. Sabaha karşı gelerek tezgahlarını açan pazar esnafı müşterilerini beklemeye başladı.

Geçtiğimiz haftalara göre işlerin biraz daha iyi olduğunu söyleyen pazar esnafı, hem yerli hem de yabancı müşterilerin pazara ilgisinin yoğun olduğunu aktardı. Gıdadan, giyeme, ev eşyasından, mobilyaya kadar birçok ihtiyacını Edirne'den karşılayan Bulgar turistler, bu hafta da Ulus Pazarı'nda yoğunluk oluşturdu.

Ramazan Bayramı sonrası pazarın en kalabalık günlerinden birisini yaşadığını söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, "Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pazarımızda da hareketlilik artış yaşanmaya başladı. Pazar esnafımız tezgahlarını en kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerle süsleyip müşterilerini bekliyor. Yabancı müşterilerimizin sayısı da her geçen hafta biraz daha fazla artıyor. Hem yerli hem de yabancı müşterilerimiz neredeyse her ihtiyacını pazarımızdan karşılıyor. Bu da bizi ve esnafımızı sevindiriyor. Daha önce esnafımıza Bulgarca kelimelerin olduğu sözlüklerden dağıtmıştık. Onların da faydasını gördüler. Gelen yabancı müşterilerle anlaşacak kadar kendilerini geliştirdiler. Bunun da olumlu etkilerini görüyorlar. Biz de esnafımızla sürekli istişare halinde olarak fikir alışverişi yapıyoruz" dedi.

Özlem Ceylan