Ülkü Ocakları'ndan Yunanistan'a Tepki

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Olgun Birbey Şahinbaş, son günlerde Yunanistan medyasının Ülkü Ocakları ve şahsına karşı yaptığı haberler üzerine Edirne kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla açıklamalarda bulundu.

Ülkü Ocakları'ndan Yunanistan'a Tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şahinbaş, Yunanistan medyasına seslendi

Yunanistan’ın yerel haber siteleri ve ulusal basınının son zamanlarda Ülkü Ocakları hakkında asılsızca iddialarda bulunup Türk halkının sabrını taşırdığını söyleyen  Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Olgun Birbey Şahinbaş, "Bunun sebebiyse Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın Liderimiz Devlet Bahçeli’ye Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde “DENİZLERDEKİ MİSAKIMİLLİMİZ” adlı haritayı hediye etmesinden dolayıdır. Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan’ın yerel basınında ise bugünlerde şahsım hakkında haberler çıkmaktadır. Aşağıdaki sözler tamamıyla Yunanistan basınından alıntıdır.  “Edirne ‘Gri Kurtlar’ yerel örgütünün yeni başkanının atanması vesilesiyle, Yunanistan-Türkiye sınırından bir nefes ne de olsa ‘kurtların ulumaları’ var. Hatta yeni başkan örgütten Türk ulusunun 57. Kolordusu olarak söz etti ve anlayan herkes… onun ne demek istediğini tam olarak anladı”  ifadelerine yer verdi.

"Yunanistan, Ülkücü Hareket’in sabrını sınamasın"

Devlet Bahçeli'nin yolunda ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın emrinde olmaktan her daim şeref duyacaklarını dile getiren Şahinbaş,  "Nasıl ki Kurtuluş Savaşı zamanında ecdadımızdan yediği okkalı tokadın acısını unutmayan şımarık çocuk Yunanistan; yaptığı açıklamalar ve davranışlarıyla Ülkücü Hareket’in sabrını sınamasın. Yunanistan, AB’nin ve ona arka çıkan ABD’nin arkasına sığınmasın. Liderimizin de ifade ettiği gibi “Hiç kimse sabrımızı sınamasın, gücümüzü denemeye kalkışmasın.Aksi halde İstanbul’daki köprüleri bombalamayı hayal edenler, yeri gelirse Atina’nın başlarına yıkıldığını, Ege sularının ne kadar serin ne kadar derin olduğunu ağır bedeller ödeyerek göreceklerdir” şeklinde açıklamada bulundu.

İpek Esma Çeşme