Ülkü Ocakları'ndan Azerbaycan gecesi

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı 18 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını kazanan Azerbaycan Devleti için 'Karabağ Gecesi' düzenledi.

Ülkü Ocakları'ndan Azerbaycan gecesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen geceye yoğun katılım sağlayan Ülkü Ocaklı gençler, Emre Çam’ın yorumlarıyla birbirinden kıymetli şarkıları dinlediler. Gecede “Anadır Arzuları Her Zaman Karabağ” ve Azerbaycan’ın ünlü şairi Bahtiyar Vahapzade’nin bilindik eseri olan “Çırpınırdın Karadeniz” gibi türküler seslendirildi.

                Gecenin ardından yapılan etkinlikle alakalı açıklama yapan Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Olgun Birbey Şahinbaş

“18 Ekim 1991 yılında Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazanan can Azerbaycan 71 sene sonra tekrardan azat olup bağımsız Türk devletleri arasında yerini almıştır. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu merhum Mehmet Emin Resulzade’nin ‘Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez’ sözünü tekrardan Azerbaycan milletine hatırlatan Ebulfez Elçibey başta olmak üzere bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yine bu uğurda hayatını adayan gazilerimize şifa ve esenlikler diliyorum. Ülkü Ocakları olarak Türk devletleriyle bir gün Çin Seddi’nde buluşmayı hayal ederek Turan ülkümüzü gerçekleştirmeyi sonuna kadar arzuluyorum. Elbet bir gün Azerbaycan, haklı topraklarına kavuşacak; Güney Azerbaycan azat olacak ve anavatan topraklarına katılacaktır. Ve yine Azerbaycan, Ermenistan’ın işgal edip haksız yere elinde tuttuğu toprakları tekrardan anavatana katacaktır.” ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme