Ülkü Ocakları, gençleri spora teşvik etmek için harekete geçti

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı, liseli gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve Türk Gençliği'ni spora davet etmek adına 'Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu' isimli halısaha turnuvası düzenledi.

Ülkü Ocakları, gençleri spora teşvik etmek için harekete geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turnuvada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul teşkilatları arasında dostane rekabetin ardından kazanan Ülküdaşlık Hukuku oldu.

Kötü alışkanlıklardan uzak durmaları adına örnek bir davranışa imza atan Ülkü Ocakları Başkanlığı, gençleri halı saha maçında buluşturdu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Olgun Birbey Şahinbaş,“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.” sözünün yanı sıra Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş.” sözlerini kendimize şiar edinerek kollarımızı sıvadık. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi lise teşkilatlarımız arasında dostane geçen mücadelede, kazanan Türk Gençliği olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Gençlerin günlerini bilgisayar, telefon, tablet vs. gibi teknolojik araçlarla verimsiz geçirmesi yerine spor yaparak zinde kalması ve her türlü bağımlılıktan ve kötü alışkanlıklardan uzak durması yegâne gayeleri olduğunu aktaran Şahinbaş,"İşte bu amaçla ve ruhla Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı olarak gençlerimizi hiç değilse günde bir saat bile olsa spor yapmaya; ekran bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığı gibi kötü ve faydasız alışkanlıklardan uzak durmaya davet ediyorum” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber Merkezi