Ücretsiz sosyal market, Edirne Spor Salonu'nda faaliyete başladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Edirne ilinde misafir olan depremzede vatandaşlar için ücretsiz olarak oluşturulan  Sosyal Market yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Ücretsiz sosyal market, Edirne Spor Salonu'nda faaliyete başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de yardım seferberliği başlatıldı. Edirne Valiliği öncülüğünde Mimar Sinan Spor Salonunda başlatılan çalışmalar bundan böyle Buçuktepe mevkiinde bulunan Edirne Spor Salonu'nda devam edecek.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda kurulan ve kentte misafir edilen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilmesi için faaliyet gösteren Sosyal Market yeni yerinde hizmete girdi.

"Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz"

Sosyal marketteki çalışmalarda görev alan Emine Karaulunç, "Gelen depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Depremin yaşandığı ilk gündem beri kentte çeşitli yardım ve destek çalışmaları yapılıyor. Daha önce Mimar Sinan Spor Salonu'nda  oluşturulan yardım merkezi şimdi Edirne Spor Salonu'na taşındı.Biz de oradan buraya getirdiğimiz ürünleri yine çeşitli kategorilere ayırarak raflara yerleştiriyoruz. Kentimize gelen depremzedelere elimizden geldiğince destek olmaya ve talepleri karşılamaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Edirne Spor Salonu'nda oluşturulan alanda depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için çeşitli ürünler bulunuyor. Gıdadan giyime, ayakkabıdan çocuk eşyalarına kadar birçok ürünün bulunduğu ücretsiz sosyal market depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlıyor.

Spor salonuna gelen yardımlar, tasnif edildikten sonra marketteki reyonlarda yerini alıyor. İhtiyaçlarını karşılamak için sosyal markete gelen depremzedeler, kayıt yaptırarak ihtiyacı olan ürünlerin listesini yaptırıyor. Kaydı alınan depremzedelerin ihtiyaçları görevliler tarafından hazırlanıyor.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin